kézilabda

2021.01.22. 10:09

Téttel bíró edzőmeccset játszik a Szekszárdi FGKC

Ligakupa-mérkőzésekkel vezeti fel a tavaszi szezont a női NB I/B-s kézilabda-bajnokságban szereplő Szekszárdi Fekete Gólyák KC, mely ma zárt kapuk mögött a szintén másodosztályú Kozármisleny SE-t fogadja a városi sportcsarnokban (18.30 óra).

Berg Sándor

2021.01.21 Szekszárd A szekszárdi sportcsarnokban megkezdte az edzést a szekszárdi Fekete Gólyák csapata. NB I B csapat. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Cipők nyikorgásától és vezényszavak harsogásától volt hangos a szekszárdi sportcsarnok szerda este. A Fekete Gólyák csapata kőkeményen készül a ma késő délutáni, Kozármisleny elleni és a jövő csütörtöki, Moháccsal vívott Ligakupa-találkozókra, de hosszabb távra terveznek, így nem ezeket a mérkőzéseket helyezik előtérbe.

„Az ünnepekkor volt egy viszonylag hosszabb leállás, de az őszi szezon december elei lezárása után sem álltunk le. A heti négy edzést januártól ötre emeltük, gőzerővel készülve a bajnoki folytatásra – mesélte lapunknak Borbándi István. – A következő hat napban kétszer is pályára lépünk, s bár mindkettő tétmérkőzés lesz, nem a Ligakupában szeretnénk maradandót alkotni, ezeket inkább felkészülési mérkőzéseknek fogjuk fel. Éppen ezért sem a Kozármislenyt, sem a Mohácsot nem elemeztük ki különösebben, nem rájuk fókuszáltunk. A saját játékunkra koncentrálunk, azt szeretnénk tökélyre fejleszteni” – árulta el a szekszárdiak vezetőedzője.

A Fekete Gólyák szeptemberben 37–17-re kapott ki Kozármislenyben a Ligakupa első fordulójában, majd Mohácson nyert 20–18-ra. A mai ellenfél mindhárom mérkőzését megnyerte (idegenben 28–20-ra, otthon 24–19-re verte a mohácsiakat), s miután csak a csoportgyőztes jut tovább, a szekszárdiaknak ehhez mindkét meccsét meg kéne nyerniük – a mislenyieket ráadásul több mint húsz góllal. De, mint ahogy Borbándi István fogalmazott, ez a két meccs csak egy-egy állomás lesz a bajnoki folytatásra.

Ha már a bajnokság szóba került, a szekszárdiak a nyolcadik helyről várják az NB I/B nyugati csoportjának folytatását, ami egy héttel korábban lesz az eredeti időpontnál, a Győri ETO U20-as csapata elleni, ősszel elhalasztott mérkőzést ugyanis február 6-án (kezdés: 18 óra) pótolják a tolnai megyeszékhelyen, zárt kapuk mögött.

„Keretünk nem változott a télen, nem távozott senki, s nem is érkezett új játékos. Az alapozásra jellemző kisebb-nagyobb húzódások előfordulnak, de szerencsére súlyos sérülés nem hátráltatta a felkészülésünket” – zárta a szakember.

Borítókép: Borbándi István heti öt edzést vezényel csapatának a bajnokság februári folytatásáig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!