karate

2021.01.22. 10:29

Továbbra is a szűk elitben a bátaszékiek

A legjobb hazai klubok mögött végzett a Bátaszék SE a Magyar Karate Liga második fordulójának budapesti versenyén.

Rónai Gábor

Fotó: Nagy Ákos

Nagyon bejön a bátaszékieknek a honi sportági szövetség által életre hívott Magyar Karate Liga. A nyitóversenynek éppen a BSE volt a házigazdája, a történelmi versenyen pedig alaposan ki is tettek magukért a hazaiak. Ezúttal pedig az UTE Karate Szakosztályának szervezésében, a Szusza Ferenc Stadion dzsúdótermében következett a második kör, természetesen újabb remek bátaszéki eredményekkel.

A kétnapos rendezvény a jelenlegi járványhelyzethez igazodva ezúttal zárt kapus volt, de a versenyzői létszám jelentősen emelkedett, jóval többen álltak tatamira, mint novemberben Bátaszéken. Szombaton a kadet, a junior, az U21-es és felnőtt sportolók, vasárnap a 10-11, valamint a 12-13 évesek küzdelmei zajlottak.

Hefner Zsófia nem adott esélyt az ellenfeleinek, öt meccset nyert Fotók: Nagy Ákos

A bátaszékiek összesen kilenc érmet hoztak haza, ebből három volt arany, kettő ezüst és négy bronz. További három negyedik helyüknek köszönhetően a pontversenyben az előkelő negyedik helyen végeztek, az éremtáblán pedig ötödikként zártak. Olyan nagy klubokkal versengtek, mint a házigazda UTE, az MTK és a BVSC.

Izsák Bence a második fordulóra meg tudott újulni, ez aranyat ért

– Nagyon örülök és büszke vagyok a csapatomra – mondta Nagy Ákos edző. – A sok befektetett munka az eredményekben is realizálódik. Nagyon sokat dolgozunk azért, hogy a legjobb tíz hazai klub között maradjunk, és egyáltalán nincs könnyű dolgunk, mert a Ligában nincs „töltelék versenyző”, mindenki győzni jön. Ezért is gondolom, hogy ezek az eredmények minket igazolnak. A versenyzőim közül szeretném kiemelni Hefner Zsófi eredményét, aki öt lehengerlő győzelemmel állhatott a második fordulón is a dobogó legmagasabb fokára, úgy, hogy minden meccsén szerzett ippon értékű (fejrúgásos – A szerk.) találatot. Örülök neki, hogy Izsák Bence, Steigler Bence és Nagy Gergő az ifi mezőnyben meg tudott újulni és esélyt sem adtak ellenfeleiknek. Az ilyen jellegű sikert mindig az egész csapatnak tulajdonítom, hiszen az edzőtársak odaadó munkája nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg – tette hozzá a szakember.

A bátaszékiek eredményei

1. helyezettek: Hefner Zsófia (10-11 évesek, –35 kg), Izsák Bence (12-13 évesek, +55 kg), Steigler Bence (12-13 évesek, –55 kg). 2. helyezettek: Péter Panna (10-11 évesek, –30 kg), Nagy Gergő (12-13 évesek, +55 kg). 3. helyezettek: Péter Panna (10-11 évesek, kata), Puskás Donát (10-11 évesek, kata), Kiss Bánk Botond (kadett, –63 kg), Kaszás Maja (felnőtt, +61 kg). 4. helyezettek: Péter Boglárka (kadett, +54 kg), Győri Liána (U21, +61 kg), Puskás Donát (10-11 évesek, –30 kg).

Borítókép: A 12-13 évesek mezőnyében Nagy Gergő remek teljesítménnyel egészen a döntőig verekedte magát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!