kézilabda

2021.03.14. 20:01

A Fekete Gólyák nem borította a papírformát a listavezető ellen

Berg Sándor

2021.03.14_Szekszárd. Kézilabda NB I/B: Szekszárdi FGKC–Budaörs Fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A válogatott szünet (a női nemzeti csapat jövő héten olimpiai selejtezőtornán vesz részt Győrött) lehetőséget adott rá, hogy a novemberi, 10. fordulóból elhalasztott Budaörs elleni mérkőzést bepótolhassa a szekszárdi Fekete Gólyák NB I/B-s kézilabdacsapata. A két gárda néhány éve a bajnoki címért versengett egymással, a 2012/2013-as és a 2014/15-ös szezont a Pest megyeiek nyerték meg a szekszárdiak előtt, a közötte lévő idényben viszont az FGKC-játékosok nyakába akasztották az aranyérmet.

A Budaörs azóta megjárta az NB I-et, ahonnan az előző idényben estek ki, míg a Szekszárd egy év NB II-es szezon után ismét a másodosztályban találta magát. Ez a különbség ki is rajzolódott a találkozón. A pozitív koronavírustesztet produkáló vezetőedzőjét nélkülöző Gólyák (Borbándi Istvánt Bordán Anna helyettesítette, rajta kívül Csajkó Eliza és Nagy Tünde is hiányzott) öt percig tudták tartani a lépést a listavezetővel, akik egy 5–0-ás sorozattal elléptek vendéglátójuktól (12. perc: 2–8). A hazaiak védekezésében voltak jobb időszakok, a sokkal erősebb kerettel rendelkező Budaörs harminc perc alatt szerzett tizenhét találat is ezt mutatja, de támadásban rengeteget hibáztak Gulyás Lenkéék, ezt pedig a nyolc lőtt gól is jól tükrözi (az eredmény egy félidő után: 8–17 oda).

Fordulás után bátrabban játszottak a szekszárdiak, ám sokáig az első félidőben összeszedett hátrányukat húzták maguk után. Öt perccel a vége előtt tízről hat gólra is sikerült visszakapaszkodniuk, de a korábbi 93-szoros válogatott Buday Dániel csapata kontrollálni tudta a mérkőzést. A hazaiak kis sikerélménye, hogy a második félidőt meg tudták nyerni, szorosabbá téve ezzel a meccset.

A két pont azonban a Budaörsé lett, mely tizenkettedik mérkőzését is megnyerve, továbbra is százszázalékos a bajnokságban, míg a Fekete Gólyák öt győzelem mellett kilencedik vereségét könyvelte el, s a nyolcadik, osztályozót érő helyen áll. Jövő héten újabb elhalasztott mérkőzést pótol a Szekszárd, mely vasárnap 18 órakor a Csurgói NKC-t fogadja.

Női NB I/B, Nyugat, a 10. fordulóból

Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Moyra-Budaörs Handball 21–29 (8–17)

Szekszárd, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács K., Tóth J.

Szekszárd: SZALAI Sz. – Kapás 2, Nagy Sz. 3 (1), SZABÓ J. 8 (3), Lengyelfalusy 2, Keringer 2, Gulyás L. Csere: Kaposvári 4, Bencze D. Megbízott edző: Bordán Anna.

A Budaörs legjobb dobói: Palotás F. 6, Pálos-Bognár 4.

Hétméteresek: 6/4, illetve 2/2

Kiállítások: 4, illetve 10 perc

Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–3. 13. p.: 3–8. 22. p.: 5–10. 27. p.: 7–15. 37. p.: 11–18. 46. p.: 15–22. 55. p.: 20–26.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!