Férfi kosárlabda NB I

2021.03.12. 10:18

A harmadik hullám elérte a paksi kosarasokat is

Közleményben tudatta a paksi klub, hogy az Atomerőmű SE NB I-es férfi kosárlabda csapatának keretében több játékos koronavírus tesztje is pozitív lett, így ők nem léphetnek pályára szombaton este, Szegeden.

TEOL

20201024 Paks FÉRFI NB I. A CSOPORT kosárlabda mérkőzés 7. forduló ATOMERŐMŰ SE - OSE LIONS. Fotó: Molnár Gyula Tolnai Népújság Képen: Valerio Bodon Vincent

Fotó: Molnár Gyula

A paksi klub által kiadott közlemény úgy fogalmaz: „a COVID harmadik hulláma sajnos csapatunkat sem kerülte el. A jelenlegi járványügyi helyzetet mérlegelve az ASE vezetősége tesztelés alá vetette a játékosokat és stábtagokat, amit az Atomerőmű Tűzoltóság kirendelt szakemberei végeztek el.”

A gyorsteszt négy, majd a PCR teszt további egy játékosnál mutatta ki a koronavírus fertőzést, őket azonnal elkülönítették a többiektől, azonban a lehetséges kontaktok miatt azok a játékosok és stábtagok akik pozitív eredményt produkáltak és azok, akik még nem estek át a fertőzésen hatósági karanténba kerültek.

A második PCR tesztet csütörtökön végezték el a negatív teszttel rendelkezőkön, ennek az eredménye az előbb említett játékosok és stábtagok esetében szintén negatív lett, így csütörtökön éjfélkor feloldották a karantént.

„A Szeged csapatával egyeztetve a soron következő bajnoki mérkőzésünket, szombaton 18 órakor foghíjasan ugyan, de lejátsszuk a napfény városában. Eilingsfeld János, Gulyás Milán, Kevin Capers, Kalmár Viktor és Valerio-Bodon Vincent az elkövetkező hetekben nem tud a csapat rendelkezésére állni” – zárul az ASE közleménye.

Borítóképünkön: Valerio-Bodon Vincent is az érintett paksi játékosok között van

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!