kézilabda NB II

2021.03.23. 15:26

Eredményes fordulót zártak a megyei csapatok

A dunaföldvári Holler UFC Rácalmáson, a Hőgyészi SC a balatonboglári NEKA Csarnokban győzte le soros ellenfelét az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság hétvégi fordulójában.

Berg Sándor

20210314 Rácalmás Holler UnFC (zöld mez) - Hőgyészi SC (kék mez) NB II. felnőtt férfi kézilabda mérkőzés A képen: LENDVAY PÉTER (11) Fotó: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Laczkó Izabella

Teremproblémák miatt a következő hetekben mindkét Tolna megyei klub távol otthonától kénytelen lejátszania hazai mérkőzéseit. A hőgyészieknek jól sikerült a debütálás Balatonbogláron a nagyatádiak ellen, míg a Holler UFC továbbra is veretlen Rácalmáson.

Férfi NB II, Dél-nyugat, 16. forduló

Hőgyészi SC–Rinyamenti KC SE 27–20 (16–9)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Tóbiás R., Végh A.

Hőgyész: KOVÁCS A. – KOVÁCS D. 4, Vald 4, KECSKÉS L. 9, Gadányi 1, Szabó T. 1, Vojkovics I. 5. Csere: Hudra, Farkas G. (kapusok), Héger, Nyitrai 1, Lőrinc Sz., Kovács F. 2, Sipos M. Edző: Bán Tamás.

Hétméteresek: 1/0, ill. 3/1.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Kiváló körülmények és parkettás pálya fogadta Bán Tamás csapatát a NEKA Csarnokban, ahol a balatonbogláriaktól kettős játékengedéllyel kölcsönvett fiatalok is pályára léphettek a „hazaiknál”. A hőgyésziek úgy kezdték a találkozót, ahogy kell, 3–3 után kilenc nullás sorozatot produkálva húsz perc játék után biztos előnyt szereztek. Talán ez nyugtatta meg őket, s emiatt a félidő végére kisebb hullámvölgybe került. Szorossá azonban a második játékrészben sem tudták tenni a találkozót a nagyatádiak, főleg azért nem, mert a mindössze 17 éves Kecskés Levente kiválóan irányította társait amellett, hogy kilenc találatával a mezőny legeredményesebb játékosa is lett.

Bán Tamás: – Rajt-cél győzelmet arattunk.

A Holler UFC a bajaiak ellen 24–20-ra megnyert bajnokival köszörülte ki az előző fordulóban esett csorbát (a megyei rangadón 29–29-re végzett a Hőgyésszel), vagyis még nem kell lemondani a bajnoki címről Törő Szabolcséknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!