KSC Szekszárd

2021.03.11. 08:00

Már társaival edzett tegnap este DeWanna Bonner

Tegnap este edzett először új csapattársaival DeWanna Bonner, az Atomerőmű KSC Szekszárd amerikai világklasszisa. A 33 éves játékos jövő héten, az Európa Kupában mutatkozik be a kék-fehérek színeiben.

Rónai Gábor

Forrás: KSC Szekszárd

Úgy mozgott Theodoreán Alexandráék között a szerdai edzésen DeWanna Bonner, mintha nem is két napja érkezett volna meg Szekszárdra. Az amerikai világsztár mosolyogva csinálta a feladatokat, s huncut kacsintással nyugtázta, ha egy-egy kísérlete után a labda a gyűrűben landolt.

Ritkán látni Magyarországon ekkora klasszist, mint DeWanna Bonner. Óriási siker a szekszárdi klubvezetés részéről, hogy szerződtetni tudták – főképp ilyenkor, a sorozatok véghajrájához közeledve, amikor az érmeket osztogatják, s amikor szinte futószalagon érkeznek a jobbnál jobb ajánlatok egy ilyen kaliberű kosarashoz.

Mint azt lapunkban már megírtuk, Bonner elsősorban azért bólintott rá a KSC ajánlatára, mert így együtt játszhat féltestvérével, Erica McCall-lal, aki már négy éve erősíti a szekszárdi klubot. A kétszeres WNBA-bajnok, háromszoros All Star-válogatott Bonner valamennyi orvosi vizsgálaton átesett már, így nincs akadálya, hogy a pályán is segítse a KSC-t.

Erre legkorábban jövő kedden az Európa Kupában kerülhet sor. Az Atomerőmű KSC Szekszárd – amely a győri buborékot három győzelemmel nyerte meg – március 16-án a francia Saint-Amand Hainaut Baskettel mérkőzik a törökországi Kayseriben, s ha nyer, akkor immáron a legjobb négy közé kerülésért játszhat a házigazda Bellona Kayseri vagy a szintén török Elazig Il Ozel Idare párharcának továbbjutójával.

DeWanna Bonner (Fotó: KSC Szekszárd)

DeWanna Bonner egyelőre még ismerkedik az új környezettel, de nagyon örül neki, hogy Szekszárdra került, hiszen mint mondta, ezáltal új embereket, új kultúrákat ismerhet meg. A csapatot illetően úgy fogalmazott, húgának köszönhetően már volt szerencséje betekinteni a KSC egy-egy mérkőzésébe, s nagyon tetszik neki, amit látott. Az, hogy új csapata keményen játszik, és az is, hogy a játékostársai élvezik a kosárlabdát.

„Egy nagyszerű klubhoz kerültem, amelyet egy remek edző irányít – fogalmazott. – Nagyon bízom benne, hogy az Európa Kupában sikerül továbbjutnunk a törökországi buborékból” – tette hozzá a 33 éves, 193 centiméter magas játékos, aki igazi univerzális kosárlabdázó, Djokics Zseljko a hátvédtől a magasbedobó, sőt egészen a centerposztig számolhat vele. Nagy kár, hogy szurkolók a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem láthatják, hogy mire képes a pályán...

Bonner szinte mindent megnyert, amit meg lehetett

DeWanna Bonner 1987. augusztus 21-én született. Amerikai és észak-macedón kettős állampolgár. A WNBA-ben a Phoenix Mercury és a Connecticut Sun csapatát erősítette, Európában megfordult a cseh Brno, a spanyol Rivas Ecopolis és Salamanca, az orosz Nagyezsda Orenburg, a cseh USK Praha, az orosz Dinamo Kurszk és az izraeli Elitzur Ramla együtteseiben.

Kétszeres WNBA-bajnok (2009, 2014), háromszoros All Star-válogatott (2015, 2018, 2019). Az USK Prahával ezüstérmet nyert az Euroligában, volt cseh bajnok (a Brnóval), Spanyol Kupa-győztes (a Rivas és a Salamanca csapatával). A Salamancával egyszer, az Orenburggal háromszor nyert bajnoki ezüstérmet.

Borítóképünk: Djokics Zseljko vezetőedző és DeWanna Bonner beszélget az edzés előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!