labdarúgás

2021.03.19. 19:00

Paksi duplával nyert az U18-as válogatott

Tolnai Népújság

Fotó: MLSZ

Nemcsak a felnőtt-, de az U18-as válogatott is összetartáson vesz részt ezekben a napokban, melynek keretén belül Tímár Krisztián szövetségi edző csapata kétszer is megmérkőzött a román nemzeti csapattal. Kedden 1–1-re végeztek a felek Balmazújvárosban, csütörtökön viszont a Paksi FC fiatal támadója, Szendrei Ákos két találatával 2–1-re győztek a mieink.

„Nagyon vártam már a találkozót, hiszen pályafutásom során eddig Románia ellen még nem játszhattam – mesélte a kilenc élvonalbeli meccsén két gólnál járó Szendrei Ákos. – Mindenki tudja, ez a párosítás egy igazi presztízs meccs, így is álltunk hozzá, még ha felkészülési találkozóról is volt szó. Úgy gondolom, jól futballoztunk, főként az első félidő volt kiváló iramú a saját szemszögünkből. Tudtuk érvényesíteni az akaratunkat, megtartottuk a labdákat és bátran cseleztünk. A második játékrészben ellenünk ítélt, kétes büntető azonban sajnos visszavetett egy kicsit bennünket, de aztán hátul is álltuk a sarat, és megnyertük a meccset” – emlékezett vissza a csütörtöki találkozóra a 18 éves támadó.

A paksiakkal 2019 elején profi szerződést kötő Szendrei Ákos sikeres hónapokon van túl, hiszen azt megelőzően, hogy három perc alatt két gólt szerzett a románok ellen, idén februárban a magyar élvonal történetének első, 2003-as születésű gólszerzője lett (a Budafok elleni 4-1 alkalmával volt eredményes), múlt héten pedig a Ferencvárosnak is beköszönt a Groupama Arénában (2-5).

Szendrei Ákos remekül futballozott, s két góljával eldöntötte a meccset Fotó: MLSZ

Szendrei mellett még egy paksi pályára lépett Románia ellen, a 18. születésnapját jövő héten szerdán ünneplő Debreceni Ákos végig a pályán volt.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország–Románia 2–1 (2–0)

Gólszerzők: Szendrei (25., 28.), illetve Chiritoiu (47., 11-esből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!