kézilabda

2021.03.22. 13:30

Újabb elmaradt mérkőzést pótolt és húzott be az FGKC

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Utolérte a női NB I/B-s bajnokságot a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, miután hétvégén a csurgóiak elleni mérkőzését is bepótolta. A találkozót még februárban halasztották el, amikor a somogyi klubnál több koronavírus-érintett volt.

A szekszárdiak továbbra sem számíthattak átlövőjükre, a koronavírus-fertőzésen átesett Csajkó Elizára és vezetőedzőjükre, a szintén covidos Borbándi Istvánra. Utóbbit ismét másodedzője, Bordán Anna, előbbit viszont – a Budaörs elleni találkozóhoz képest – többen is helyettesíteni tudták.

Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, köszönhetően annak, hogy mindkét oldalon sok technikai hiba jellemezte a játékot. Két góllal mindkét csapat egyszer tudott ellépni (a Csurgó 6–4-nél, a Szekszárd 13–11-nél), így az első félidő igazságos döntetlennel zárult.

A szünet után 3–0-val kezdett a vendégcsapat, ezt az előnyét a 42. percig tartani tudta (20–20). A folytatásban ismét jött az adok-kapok, amit a 49. percig bírtak a somogyiak. Ekkor szekszárdi védekezés felkeményedett, ezáltal a védések is jöttek, a támadásbefejezések pontosak lettek. A fáradt vendégeket 10–3-ra lelépték Szabó Jankáék, akik így fölényes győzelemmel vágtak vissza az őszi vereségéért (16–23). Ráadásul az egymás elleni eredmény így már a Gólyáknak kedvez.

NB I/B, Nyugat, a 13. fordulóból

Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Csurgói NKC 34–26 (13–13)

Szekszárd, zárt kapuk mögött. Vezette: Cseszregi, Sipos J.

Szekszárd: SZALAI SZ. – Gulyás L. 2, KAPOSVÁRI 6, SZABÓ J. 10 (3), Keringer 4, NAGY SZ. 4, Kapás T. 6. Csere: Nagy A. (kapus), Lengyelfalusy 2, Szolnoki, Bencze D., Baksai B. Megbízott edző: Bordán Anna.

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Bordán Anna: – Az eltervezett taktikát a lányok maradéktalanul végrehajtották. Voltak hibák, de ezt a harcossággal és az alázattal tudták kompenzálni, csak gratulálni tudok nekik. Újabb lépest tettünk a fejlődés útján, ami a célunk elérésében nagyon fontos.

A szekszárdiak hétvégén ismét hazai pályán lépnek pályára, vasárnap szomszédvári rangadó keretein belül fogadják a Mohácsot (18 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!