kosárlabda

2021.03.13. 08:18

Világsztártól leshetik el a trükköket a KSC-sek

T. N.

Fotó: KSC Szekszárd

„A legfontosabb, hogy minden pillanatát élvezzük a közös munkának, mert ez ritka lehetőség, olyan, mintha az egyik NB I.-es férficsapatban LeBron James játszana.”

Djokics Zseljko, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője mondta ezt a Nemzeti Sportnak, arra a kérdésre válaszolva, hogy mit szól Dewanna Bonner leigazolásához.

„Dewanna viselkedésén is érződik, hogy világklasszis, de mert csapattal régóta nem edzett, nincs százszázalékos állapotban. Együttesünk eközben nagyon pörög, így okosan kell vele dolgozni, hogy frissen játsszon. Rövid idő maradt beépíteni a rendszerünkbe, s közben a jövő heti Európa-kupa-ellenfelünkkel is foglalkozni kell. Dewanna nagy sztár, de allűrök nélkül, a játékosaink sokat tanulhatnak tőle, s már most tudjuk, jó döntés volt szerződtetni, mert a csapat is élvezi, hogy egy ekkora klasszistól lehet ellesni trükköket, testközelből megtapasztalni, miként dolgozik” – tette hozzá a tréner.

A 33 éves amerikai világsztár kétszer nyert aranyérmet a WNBA-ben a Phoenix Mercury együttesével, s háromszor is pályára léphetett az All Star-gálán.

„Még érzem a hosszabb kihagyást, de azt látom, jól szervezett, dinamikus az együttes, amely keményen dolgozik. Nincs sok időnk összeszokni, de nyilván mindent elkövetünk, hogy minél gyorsabban megtanuljam a figurákat, elsajátítsam a játékrendszert. Az edzőm elsősorban hátvédként számít rám, de valószínűleg időnként magasbedobóként is kapok szerepet. Azt kérte, legyek önmagam, bármelyik poszton is kerülök pályára, azt játsszam, amit tudok és szeretek” – mondta Bonner a Nemzeti Sportnak.

Az amerikai klasszis kedden, az Európa-kupában debütál a KSC színeiben.

Borítóképen: DeWanna Bonner, immár szekszárdi szerelésben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!