kézilabda

2021.04.26. 13:18

A sereghajtó DKKA elvitte a két pontot Szekszárdról

Tolnai Népújság

20201011 Szekszárd Szekszárdi Fekete Gólyák KC (Szekszárdi FGKC) - Szentendrei NKE női NB I/B-s kézilabda-bajnoki mérkőzés. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: Borbándi István a Szekszárdi FGKC vezetőedzője

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Nem cáfolt rá az örök érvényű mondásra a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, miszerint a kötelező győzelmek a legnehezebbek. A sereghajtó Dunaújvárosi KKA U20-as csapata ellen nem, hogy a kiszenvedett siker, de még a két pont sem jött össze.

Női NB I/B, Nyugat, 18. forduló

Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Dunaújvárosi Kohász KA U20 26–29 (14–12)

Szekszárd, zárt kapuk mögött. V.: Bátori, Szécsi.

Szekszárd: Szalai Sz. – Feri D. Kaposvári 6, Szabó J. 5 (1), Keringer 2, Nagy Sz. 3(2), Kapás 6. Csere: Nagy A. (kapus), Lengyelfalusy 1, Csajkó 3, Gulyás L., Szolnoki, Bognár Zs., Bordán A., Baksai, Bencze D. Edző: Borbándi István.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.

Habár 2–0-val kezdett a Szekszárd, játéka nem volt megnyugtató. Voltak ugyan jó megoldásai, s tíz perc után kétgólos hátrányból egy 4–0-s sorozattal 7–5-re ellépett a vendéglátó. Már ekkor is sok hibával játszottak Szabó Jankáék (az első félidőnek hét rontott lövés, három technikai hiba és három kapufa a mérlege), s ez a fordulás után sem változott. Tíz perc telt el a második játékrészből, amikor 18–16-os vezetésnél zsinórban négy technikai hibát követtek el a hazaiak, a lelkes dunaújvárosiak pedig ezt kihasználva megfordították az eredményt. Ez jelentette a fordulópontot a mérkőzésen, innen egyszer még visszakapaszkodott két gólra az FGKC (51. perc: 21–23), de ez a végeredményt már nem befolyásolta.

Borbándi István: – Óriási pofont kaptunk. A vendégek szinte serdülő csapatánál megvolt a motiváció, a küzdeni tudás, a játék iránti alázat, ezeknek nálunk még csak a szikráját sem tudtam felfedezni. Nagy lehetőséget szalasztottunk el ezzel a vereséggel.

Vesztett pontok tekintetében utolsó előtti helyen álló Szekszárd vasárnap a Győri ETO U20-as csapatánál vendégszerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!