labdarúgás

2021.04.11. 16:38

Ezúttal három góllal verte a DVTK-t a Paksi FC

Az idei két 2–1-es siker után ezúttal 4–1-re győzte le a Diósgyőri VTK együttesét a Paksi FC az OTP Bank Liga hétvégi fordulójában, ezzel az atomvárosi gárda feljött a tabella negyedik helyére.

Berg Sándor

Forrás: MW

Fotó: Meder István

Kedvezően alakultak a pénteki és szombati játéknak mérkőzései a Paks számára, mely úgy léphetett pályára a sereghajtó Diósgyőr vendégeként, hogy tudta, három pont megszerzése esetén a negyedik helyig ugorhat előre a tabellán. Ennek fényében is kezdtek az atomvárosiak, akik a tizedik percben már ember- és gólelőnybe is kerültek, miután a kapusról kipattanó labdáért igyekvő Hahn Jánost hátulról buktatta Diego Zivulic, a játékvezető pedig kiállította a horvát középpályást, s tizenegyest ítélt a paksiak javára.

Ezzel a góllal szerzett vezetést a Paks:

Videó: M4Sport.hu

A mentálisan egyébként is mélyen lévő borsodiakat megfogták a történések, öt perccel később Bognár István passzából duplázta meg góljainak számát és csapata előnyét Hahn. A karmester fineszes átadására édesapja, az otthonában koronavírusból lábadozó Bognár György is elismerően csettinthetett, míg a támadó tizennyolcadik találatát szerezte a bajnoki idényben (az eddigi egyetlen paksi gólkirály, Simon Attila ennyivel lett „aranycipős” a 2013/2014-es szezonban).

Az első félidőt látva érthető, miért a kiesés ellen küzd a DVTK, mely az első valamire való helyzetét a negyvenedik percben alakította ki. A szünet után is biztosan őrizte kétgólos előnyét a Paks, mely bő húsz perccel a vége előtt Sajbán Máté góljával lezárta a találkozót, így a miskolciak találata csak a szépítésre volt elég, amire ráadásul egy percben belül Szakály Dénes válaszolt, feltéve a pontot az i-re.

A paksiak jövő szombaton a Zalaegerszeget fogadják a Fehérvári úti stadionban.

OTP Bank Liga, 28. forduló

Diósgyőri VTK–Paksi FC 1–4 (0–2)

Miskolc, zárt kapuk mögött. V.: Pintér Cs. (Buzás B., Szert)

DVTK: Malenica – Polgár K., Milovic, Soldo – Grgic (Sesztakov, 84.), Márkvárt D. (Molnár G., 76.), Zivulic, Augusto Max (Iszlai, 76.), Marin (Roshi, 76.) – Drazsics (Vanecek, 84.), Grozav. Edző: Zoran Zekic.

Paks: Hegedüs L. – Lorentz, Tamás O. (Osváth, a szünetben), Lenzsér – Sajbán Máté (Papp K., 70.), Bognár I., Balogh B. (Szakály D., 81.), Bertus, Szabó J. – Hahn (Ádám M., 70)., Haraszti (Nagy R., 57.). Megbízott edző: ifj. Bognár György.

Gólszerzők: Molnár G. (86.), illetve Hahn (10., 16., az első 11-esből), Sajbán M. (68.), Szakály D. (87.)

Sárga lap: Milovic (61.), Marin (63.), Grgic (69.), Drazsics (69.), Soldo (84.)

Kiállítva: Zivulic (10.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!