OTP Bank Liga

2021.04.07. 12:03

Hahn-dupla hozta a sikert

Négy nyeretlen bajnoki után gyűjtötte be a három pontot a Paksi FC, mely hazai pályán 3–1-re győzte le az MTK Budapestet az OTP Bank Liga 27. fordulójában.

Berg Sándor

C:\GYULA\20210403_PFC-MTK\20210403_PFC-MTK, OTP Bank Liga_Paks_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Azt sejteni lehetett, hogy nem lesz gól nélküli a mérkőzés, ősszel ugyanis hazai pályán 4–0-ra verte a Paks az MTK-t, mely a fővárosban 3–1-gyel vágott vissza.

Ezúttal is egymásnak esett a két csapat, a kiegyenlített első percek után az atomvárosiak vették kézbe az irányítást, s előbb Ádám Martin pár centit tévedve a kapufát találta el, de két jó centerezés után egy öngóllal és Hahn János szezonbeli 15. találatával megnyugtató előnyt szerzett a Paks.

„Nagyon jó szellemben, kiváló felfogásban kezdtük a mérkőzést. Úgy érzem, ha az első félidőben kihasználtuk volna az összes adódó lehetőségünket, akkor talán már a szünetig eldönthettük volna a mérkőzést. Kérdeztem a szünetben, nem lehetne-e most egy olyan szabály, hogy nem tartunk pihenőt, tartottam tőle, hogy a jó játékunk visszább esik, és az MTK erőre kap” – fogalmazott a mérkőzés után Kindl István, aki a koronavírusból lábadozó Bognár Györgyöt helyettesítette a paksi kispadon.

A szakember félelme beigazolódott, a kék-fehérek bátrabban jöttek ki az öltözőből, Schön Szabolcs révén ideje korán a szépítés is összejött. A hazaiakat viszont ez nem törte meg, továbbra is már a középpályán megpróbálták visszaszerezni a labdát, s ha ez összejött, az a kinyíló fővárosiak kapuja előtt veszélyt eredményezett. A Paks végig kontroll alatt tartotta a találkozót, Hahn második találatával pedig be is biztosította sikerét.

 

„Fontos volt, hogy ilyen hosszú szünet után jól sikerüljön a visszatérésünk. Ezzel a győzelemmel jó pozícióban vagyunk és csak felfelé tekintünk – nyilatkozta a duplázó Hahn. – Az edzéseken érezhető volt egy kis feszültség, a legutóbbi négy bajnokink nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Sok helyzetet dolgoztunk ki, akár hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést, de így is megérdemelten tartottuk itthon a három pontot” – zárta a százkilencvenhét NB I-es mérkőzésen már ötvenegy gólnál tartó támadó.

Paks, Fehérvári úti stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Bogár G. (Kóbor P., Márkus T.). PAKSi fc Hegedüs L. – Tamás O., Lenzsér, Szabó J. – Osváth (Lorentz, 70.), Bognár I. (Szakály D., 85.), Balogh B. (Papp K., 55.), Bertus – Hahn (Kulcsár D., 85.), Ádám M. (Nagy R., 70.), Sajbán Máté. Megbízott edző: Kindl István. MTK budapest Mijatovics – Ikenne-King (Alho, 65.), Nagy Zs., Petrovics, Herrera – Pintér Á. (Prosser, 79.) – Varga R., Dimitrov, Kata M. (Mezei, 39.), Schön – Miovszki (Palincsár, 79.). Vezetőedző: Michael Boris. GÓLSZERZŐK Hahn (31., 75.), Pintér Á. (25., öngól), illetve Schön (56.).

Borítóképünkön: Sajbán Máté (20-as mezben) és a paksiak magabiztosan nyertek az MTK ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!