kézilabda NB II

2021.04.20. 15:55

Hozták a kötelezőket a Tolna megyei csapatok

Berg Sándor

20210227 Tamási NB II férfi-Dél-nyugat csoport férfi kézilabda mérkőzés Hőgyészi SC - Kalocsai Kézilabda Club. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Mindkét megyei együttes hozta a kötelezőt győzelmet a férfi NB II-es bajnokságban: a dunaföldvári Holler UFC pályaválasztóként, de mégis idegenben győzte le a kiskőrösieket, a Hőgyészi SC pedig Szigetváron múlta felül a somogytarnócai gárdát.

NB II, Dél-nyugat, 18. forduló

Holler UFC–Kiskőrösi KS 25–18 (12–8)

Kiskőrös, zárt kapuk mögött. Vezette: Ihász, Szántó.

Dunaföldvár: Selymes – Nyers 3, Bérces 3, Sipics 3, LENDVAY 4, TAKÁCS Á. 4, Domak 2. Csere: TÓTH Á. 4, Noé 2.

Kiállítások: 10, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 3/1.

Törő Szabolcs, a dunaföldváriak edzője: – Megfogyatkozva léptünk pályára, de nem forgott veszélyben így sem a győzelmünk. Nagyon sok helyzetünk maradt ki, védekezésünkkel azonban ezt mindig tudtuk kompenzálni.

Satelit SE Somogytarnóca–Hőgyészi SC 26–32 (11–13)

Szigetvár, zárt kapuk mögött. Vezette: Szászfai, Tasnádi.

Hőgyész: Farkas G. – Kovács D. 10, Vald 2 (1), Igali 2, Kecskés 3 (1), Kovács Sz. 6, Vojkovics I. 7. Csere: Héger, Vojkovics Gy. 1, Sipos M. 1, Teimel M., Oláh B.

Kiállítások: 8, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 1/0, illetve 4/2.

Az első negyedórába belealudtak a hőgyésziek, nem volt megfelelő a védekezésük, de támadásban is pontatlanul, sok hibával játszottak. Az első játékrész második felére összeszedték magukat Vojkovics Istvánék, akik ekkor egy 4–0-s sorozattal átvették a vezetést (8–6), a második félidőben pedig közérakták azt a hat-hét gólt, amit a végéig meg is tudtak tartani.

Bán Tamás, a hőgyésziek edzője: – Jó, hogy vége lett ennek a mérkőzésnek, készülünk az előttünk álló feladatokra.

A dunaföldváriaknál tovább él a remény a bajnoki címre, de a hőgyészieknek sem kell még lemondani a dobogóról. A Holler UFC, mely a listavezető Nagykanizsától egy pontra van, szombaton az ötödik Kalocsához látogat, míg a dobogós Dunaújvárostól három ponttal elmaradó HSC a hatodik Mecseknádasdot fogadja a balatonboglári NEKA Csarnokban. Mindkét találkozó 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!