Női kosárlabda NB I

2021.04.05. 18:00

„Innentől minden pillanatot élvezni kell”

Három év után jutott ismét bajnoki döntőbe az Atomerőmű KSC Szekszárd, Djokics Zseljko vezetőedző szerint a finálé minden pillanatát élvezniük kell majd.

Berg Sándor

20210324 Szekszárd NB I. A CSOPORT, PLAY-OFF Atomerőmű KSC Szekszárd - Ludovika-FCSM Csata női kosárlabda mérkőzés. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: Djokics Zseljko Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője

Fotó: Mártonfai Dénes

Ami nem sikerült az alapszakaszban, az összejött akkor, amikor már a helyezéseket osztják, a rájátszásban. Az Atomerőmű KSC szerdán elvette a győriek pályaelőnyét a bajnoki elődöntőben, a pénteki második találkozón pedig az eredmény ellenére igazi rangadón kerekedett felül ellenfelén Djokics Zseljko csapata. A tréner három év után ismét döntőbe vezette a Szekszárdot.

– Öt év alatt harmadszor jutottunk döntőbe úgy, hogy az előző szezont a koronavírus miatt törölték. Azt gondolom, hogy ehhez a sikerhez a tavalyi évben megkezdett munka is kellett, mert akkor is úgy éreztem, ha végigmegy az idény, ott lehetünk a fináléban. A soproni érában ez felér egy bajnoki címmel – nyilatkozta a vajdasági szakember. – Ezen a találkozón az első félidőben nagyszerűen védekeztünk, a másodikban támadásban játszottunk szép kosárlabdát. Innentől minden pillanatot élvezni kell az Európa Kupa négyes döntőjében és a bajnoki fináléban egyaránt.

– Nagyon jó érzés, hogy bejutottunk a döntőbe. Első naptól azt érzem, hogy milyen jó társaság van itt, igazából nem is én segítek nekik, hanem ők nekem a pályán. Most, hogy ez a fontos győzelem is megvan, az előttünk álló legnagyobb feladatra összpontosíthatunk, az Európa Kupa négyes döntőjére, ahol mindenképpen a legjobb arcunkat akarjuk megmutatni – fogalmazott a 15 pontig, valamint 4-4 lepattanóig és gólpasszig jutó amerikai Dewanna Bonner.

DeWanna Bonnerék (25) megállították a győrieket
Fotó: Mártonfai Dénes

Az elődöntő másik ágán nem született meglepetés: az elmúlt öt szezonban egyaránt bajnoki címet szerző Sopron Basket a hazai 89–64-es siker után idegenben is legyőzte az Alunvent DVTK-t (80–57), s az már biztos, hogy sorozatban 24. idényében is érmet szerez.

A bajnoki döntő az egyik fél harmadik győzelméig tart. Az első találkozóra április 22-én, csütörtökön kerül sor Sopronban, majd három nappal később Szekszárdon mérkőzésnek meg a felek. A harmadik összecsapást április 27-én rendezik, ha szükség lesz rá, a további két időpont április 29. és május 1-je. A kezdési időpontokról később döntenek.

Borítóképünkön: Djokics Zseljko (középen) három év után újra döntőbe vezette a KSC-t

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!