labdarúgás

2021.04.15. 16:41

Már száz kapott gólnál jár a Majosi SE

Rónai Gábor

2021.04.14 Majos, Majos csapata fogadta a Dunaújvárosi csapatot az NB III-ban. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A Dunaújvárostól szerdán elszenvedett 3–0-s vereséggel nem túl örömteli mérföldkőhöz érkezett az NB III-ban újonc Majosi SE. A vendégek harmadik találata a szezonbeli 100. kapott gólja volt Tihanyvári László együttesének. A világoszöldek huszonkilenc bajnoki alatt szedték be ezt a száz gólt, ami meccsenkénti 3,45-ös kapott gólátlagot jelent.

„Nemrég néztem vissza, a kapott góljaink több mint felét rögzített helyzetből, szögletek, szabadrúgások után hoztuk össze” – dühöngött a 62. születésnapját kedden ünneplő baranyai szakember, aki tudta, hogy nem lesz könnyű dolguk az NB III-ban, de ennél azért ő is jobb szereplésben bízott.

Az újvárosi együttes nem egy világverő alakulat, bőven lehetett volna keresnivalója a Majosnak, de megint olyan védelmi hibákat követtek el, amelyekkel alapból megágyaztak szezonbeli 24. vereségüknek (emellett egy győzelmük és négy döntetlenjük van Széles Bencééknek).

A három NB III-as osztályt tekintve a Nyugati csoportban szereplő Nagyatádi FC-nek van még hasonlóan rossz szériája, a somogyiak két győzelem és három döntetlen mellett szintén 24 vereségnél járnak, de ők csak 83 gólt kaptak eddig (a Keleten utolsó előtti Sajbábony 81 gólnál jár).

A Majosi SE-nek kilenc meccse van még vissza, a hétvégén igazi alsóházi derbit játszanak a Szegedi VSE otthonában (Mórahalmon vannak hazai pályán a Tisza-partiak). Egy győzelem némiképp gyógyírt jelentene számukra az eddigiekre.

Borítókép: Tihanyvári László a Dunaújváros elleni mérkőzésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!