Labdarúgó megyei I. osztály

2021.05.29. 19:08

A Gerjen nyert és újoncként bajnok lett!

A Gerjeni SK 4–0-ra legyőzte a Tevel Medosz SE-t, ezzel megnyerte a 2020/2021-es megye egyes focibajnokságot.

Rónai Gábor

20210515 Gerjen Megyei I. osztály 25. forduló férfi labdarúgó mérkőzés GERJENI SK - BÖLCSKEI SE. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Egyszerű volt a képlet Gerjenben: Buzás Attila csapatának győznie kellett a teveliek ellen a záró fordulóban, hogy övék legyen az arany! A Tevel viszont nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, s már az őszi bajnokin is megizzasztotta ellenfelét Máté Roland csapata. Akkor Erdélyi Zsolt góljával tudott nyerni az újonc, de a teveli akciókban benne volt a veszély.

A vendégek edzője masszív védelmet tett fel a pályára öt védővel próbálták útját állni a hazai rohamoknak. Talán a nagy tét miatt, de nem kezdett túl vehemensen Buzás Attila együttese. Voltak megugrások, jól mentek a passzok, de a teveliek könnyedén tisztáztak. Aztán jött egy szabadrúgás, ami veszélyesen szállt a kapu elé, s a berobbanó Erdélyi Zsolt a kapu jobb oldalába csúsztatott. A tizedik percben meglett tehát a megnyugtató gól – éppen úgy, ahogy az ősszel.

„Most kell odafigyelni” – kiáltotta be rögvest Buzás, félve attól, hogy előnyben túlságosan is megnyugszik a csapata. Nem így lett, mert a Tevel nem tudott ritmust váltani. Pedig Dombi és Major villámgyorsan indult egy-egy kivédekezett akció után, de a labda nem jutott el hozzájuk, mert Erdélyi Péterék nagyon figyeltek minden rezdülésre. Aztán épp a védő duplázhatott volna, de a testvér fejesét fogta a társait az első perctől kezdve hangos szavakkal irányító Máté Roland.

A gerjeniek fölénye maradt – ahogy azt várni is lehetett – de kimondott szép akciót nem tudtak vezetni, mert nem volt könnyű az öt védő mögé kerülni. Aztán a szünet előtt nem sokkal Erdélyi Zsolt majdnem duplázott, de a Steinbach Máté által továbbcsúsztatott labdát pár centivel a bal kapufa mellé csúsztatta. Még a félidő előtt meglett a megnyugtató gól, de talán még Erdélyi Péter sem tudta, hogyan fejelte a kapuba – szinte a földig hajolva – Steinbach csúsztatását. Közben a megsérült Gerendai Zoltánt le kellett cserélnie Buzás Attilának, így Hanol Milán ment vissza balvédőbe, a nem éppen lassú Királyházi Bence lett a baloldali futó.

A szünetben a Tevel is cserélt, Jákob János helyett Reichert Krisztián jött be, hátha ő meg tudja futni a hazai védelmet. Nem tudta, mert a vendégek játéka semmivel sem lett jobb, a Gerjen simán kézben tartotta az irányítást. Királyházi Bence a 60. percben szinte széttörte a kapufát, lövése gólt érdemelt volna. „Hajas, ne szórakozz már” – kiáltotta oda viccesen a szélsőnek Máté Roland.

A hangulatra nem lehetett panasz, azután meg főleg nem, hogy Erdélyi Zsolt közelről a kapuba lőtte az Erdélyi Péter fejese után Mátéról kipattanó labdát. A meccs eldőlt, a nagy kérdés az volt, hogy akar-e újabb gólokat lőni a Gerjen. Akart. Steinbach Máté három helyzet elpuskázása után negyedszerre nem hibázott, igaz Királyházi Bence forintos passza után vétek lett volna rontani.

Aztán jöhetett az ünneplés: ősztől pedig jöhet a nagy kaland – ha a sors is úgy akarja.

A lefújást követően Buzás Attila, a gerjeniek trénere értékelte a mérkőzést a TEOL.hu számára:

[video width="368" height="640" mp4="https://www.teol.hu/wp-content/uploads/2021/05/2309771video1622307707.mp4"][/video]

A találkozón két gólt szerző Erdélyi Zsoltot is megszólaltattuk:

[video width="368" height="640" mp4="https://www.teol.hu/wp-content/uploads/2021/05/2309756video1622307729.mp4"][/video]

 

Gerjeni SK–Tevel Medosz SE 4–0 (2–0)

Gerjen, 300 néző. V: Knap Z. (Tinnyei Zs., Álló T.).

Gerjen: Bildhéber B. (Tóth F.) – Kuti (Gödör M.), Erdélyi Zs., Erdélyi P., Gerendai Z. (Királyházi) – Hanol, Laták (Pap Milán), ifj. Buzás A. Cseh T. (Felföldi) – Kófiás, Steinbach M. Edző: Buzás Attila.

Tevel: Máté R. – Bajusz K., Bakó, Simon J., Pál Z., Jákob (Reichert K.) – Farkas-Kozics, Major P., Bajusz J., Dombi G. (Orsós D.) – Szedlacskó. Játékos-edző: Máté Roland.

Gól: Erdélyi Zs. (10., 66.), Erdélyi P. (40.), Steinbach (86.).

A bonyhádiaké az ezüst

A megyei I. osztály záró fordulójában a Kakasd meglepetésre 2–1-re legyőzte a Bölcskét, így a Tamásiban diadalmaskodó (1–3) Bonyhád VLC megelőzte riválisát a tabellán. Az ezüst a völgységieké, a bronz a Duna-parti gárdáé lett. További eredmény: Dunaföldvár–Bátaszék 2–6.

Borítóképünk: A bajnoki címet szerzett gerjeni csapat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!