Férfi kézilabda NB II

2021.05.18. 14:13

A vendég földváriak nyerték a megyei rangadót

A Holler UFC győzelmével zárult a megyei rangadó a férfi NB II-ben, ezzel a Hőgyészi SC biztosan nem szerez érmet a szezon végeztével.

B. S.

20210314 Rácalmás Holler UnFC (zöld mez) - Hőgyészi SC (kék mez) NB II. felnőtt férfi kézilabda mérkőzés A képen: LENDVAY PÉTER (11) Fotó: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap DH

Forrás: MW

Fotó: L. I.

Mindkét fél számára sorsdöntő volt a Balatonbogláron lejátszott rangadó: a hazaiak győzelem esetén életben tartották volna dobogós reményeiket, míg a vendégek a két pont megszerzésével továbbra is versenyben lettek volna a bajnoki címért.

A Hőgyész játékát nagy mértékben befolyásolta, hogy a mérkőzést sérülten vállaló Szabó Tibort – akit beállóposzton és hármas védőként is nehéz volt pótolni – az első félidő derekán le kellett cserélni. Ennek ellenére szoros mérkőzést játszottak a felek, az első játékrészben háromgólos hátrányból tudott fordítani a HSC (14–13).

Szünet után sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok (40. perc: 20–20), majd négy perc alatt négy góllal elléptek a földváriak. A hajrában ezt a hátrányt még meg tudták felezni Kecskés Leventéék (27–29), a hajrát viszont a vendégek bírták jobban, s így elvitték a két pontot.

Bán Tamás, a hőgyésziek edzője: – Sokszor nem éreztem, hogy egyenlő feltételek lettek volna a pályán, gondolok itt a lépés- és előnyszabály megítélésére. Azonban nem csak a játékvezetésen múlt a vereség, mi is sokat hibáztunk, a dunaföldváriak kapusa, Selymes Attila pedig amikor kellett, nagyot védett. Ezek jelentették a különbséget.

Törő Szabolcs, a dunaföldváriak edzője: – Egy kiegyenlített, barátságos hangulatú mérkőzést játszottunk, ahol a teljesítményünk hullámzó volt: egyszer szép, egyszer csúnya. Ettől függetlenül a végkimenetel nekünk kedvezett, ahol is biztonsági játékkal magunknál tarthattuk a két pontot.

Férfi NB II, Dél-nyugat, 21. forduló

Hőgyészi SC–Holler UFC 27–32 (14–14)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 30 néző. Vezette: Bába S., Horváth P.

Hőgyész: Hudra – KOVÁCS D. 7, Igali 3, Vald 2, KECSKÉS L. 10 (6), Szabó T. 1, Vojkovics I. 3. Csere: Farkas G. (kapus), Héger, Gadányi 1, Nyitrai, Sipos M., Oláh B., Lőrinc Sz., Teimel M., Kovács F. Edző: Bán Tamás.

Dunaföldvár: SELYMES – Nyers 3, Zuder 1, Sipics 1, LENDVAY 5, TAKÁCS Á. 6, Domak 2. Csere: Bősz (kapus), Nagy M. 2, Noé 1, Bérces 3, TÓTH G. 3, Gergely B. 5 (1), Vonya, Vajai, Rehák. Edző: Törő Szabolcs.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 1/1.

Az utolsó fordulóban.

Május 22., szombat: Bajai KSE–Hőgyészi SC 16 óra; Holler UFC–MK Pelikán-Siklós KC (Simontornyán) 18 óra.

A legutolsó szalmaszál

Az utolsó fordulót rendezik hétvégén az NB II-ben, ahol a Hőgyész már matematikailag is a negyedik helyen zár. A Holler UFC-nek még esélye van a bajnoki cím megszerzésére, ehhez az kell, hogy Törő Szabolcs gárdája több pontot szerezzen a Siklós ellen, mint a listavezető Nagykanizsa hazai pályán a biztos bronzérmes Dunaújváros ellen (a Dunaföldvár hazai pályán 23–18-ra verte a zalaiakat, Nagykanizsán 23–23-ra végeztek a felek).

Borítóképünk: A dunaföldvári Lendvay Péter (a labdával) öt gólt lőtt a megyei rangadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!