Cselgáncs

2021.05.07. 17:56

Cirjenics Miklósnak Kazanyban nem sikerült

A kazanyi olimpiai kvalifikációs Grand Slam-torna zárónapján Cirjenics Miklós egy győzelemmel és egy vereséggel búcsúzott, írta a judoinfo.hu szakportál.

TEOL

Budapest 20190714 Cselgáncs 2019 Judo Grand Prix GP Cirjenics Miklós Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi

Forrás: AFP-archív

Fotó: illusztráció

A feladat már a sorsolás után kirajzolódott: az Atomerőmű SE judósának legalább a legjobb nyolc közé kellett volna jutnia ahhoz, hogy közvetlen riválisától, a fehérorosz Szviridtől visszaszerezze a 100 kilogrammos súlycsoport „direkt olimpiai kvótáját”. Cirjenics Miklós hozta is az első feladatot, ipponnal győzte le az osztrák Farát, eközben a belorusz judós megtette azt a szívességet, hogy nem jutott tovább a második körből.

A hollandok 2018-as junior-világbajnoki ezüstérmese, Simeon Catharina legyőzése lehetett volna a döntő, a legjobb nyolc közé jutásért. A paksi sportoló jól is kezdett, vazarival vezetést szerzett, amit még nagyjából másfél percig kellett volna megőrizni. Sajnos nem sikerült, a súlycsoport későbbi győztese, Catharina a következő összekapaszkodásból eldobta az ASE versenyzőjét, ráadásul ippont kapott az akciójára, így Cirjenics számára véget értek a küzdelmek.

Szerencsére még maradt egy utolsó lehetőség: a június hatodikán kezdődő budapesti világbajnokság jó esélyt kínál a paksi dzsúdós számára is az áhított tokiói indulási jog megszerzésére.

Borítóképünk: Cirjenics Miklós a budapesti vb-n még harcolhat Tokióért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!