Íjászat

2021.05.18. 18:00

Hat éremmel tért haza Siklósról az Ippon Íjász Egyesület

Tolnai Népújság

Fotó: Beküldött kép

A tervezettnél később, de május elsején elkezdődött a Baranya íjásza versenysorozat, a szezonnyitót ebben az évben is a Siklósi Apró Paták Lovas és Sport Egyesület rendezte. A feladat ezúttal sem volt egyszerű, húsz két- és háromdimenziós cél leterítése volt, a hosszútávú cél mégis az ősszel kihirdetésre kerülő Baranya Bajnoka cím.

Az Ippon Íjászai még csak az előőrsét vonultatta fel, de így is sikeresen, hat éremmel és néhány értékes helyezéssel kezdték a szezont. Kedvezett a szerencse az első versenyén induló nyolc éves Bévész Izabellának és a tíz esztendős Zsinka Bencének, aki a fúvócsővel ezüstérmet nyert (utóbbi tradicionális íjával kilencedik lett), míg Hettich Balázs gyerek tradicionális kategória ötödik helyén végzett.

Beküldött fotó

A felnőtt női mezőnyben a tavalyi tradicionális női bajnok Valkó Viktóriának néhány pont kellett volna az aranyéremhez, Tokos Enikőnek viszont longbow kategóriában összejött a legfényesebb medál. Heberling Hanna a gyerek lány mezőnyben ötödik helyezést ért el. A szenior longbow kategóriában Balogh László arany- és a nagyon erős fúvász mezőnyben bronzérmet szerzett. Heberling Henrik a tradicionális íjjal lövők népes csapatában épphogy lecsúszott a dobogóról, míg Hettich Imre a tizenegyedik helyen végzett.

A következő forduló állomása a szigetvári várban zajlik majd május 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!