kosárlabda

2021.05.25. 20:31

Kevés hiányzott a szekszárdiak aranyérméhez

Munkatársunktól

Fotó: KSC

Ezüstérmet nyert a leány junior bajnokságban az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata. Harsányi Mária és Studer Zsuzsa együttese a fináléban 70–65-re kikapott a Csata DSE-től. A szekszárdiak a negyeddöntőben a Vasas Akadémia B-csapatát verték 83–51-re, az elődöntőben pedig a Vasas Akadémia A-csapatát múlták felül 45–38-ra.

„Álomszerűen kezdtünk, jó ritmusban játszottunk. A második negyedben tovább növeltük az előnyünket, már 31–15-re is vezettünk. Sajnos itt a játékvezetők két sportszerűtlen hibát ítéltek ellenünk, így két húzójátékosomat le kellett cserélni. Ez teljesen megtörte a játékunkat, rossz felfogásban kosaraztunk, a Csata pedig a harmadik negyedre fordított. A negyediket megnyertük, de már nem tudtunk visszajönni. Nagyon bíztam a lányokban, hogy sikerül, és a 2003-asaink bajnokként búcsúznak az utánpótlás-korosztálytól. Annak ellenére, hogy ez nem sikerült, minden játékosomnak köszönöm a sokéves kitartó munkát, és sok sikerrel a legjobbakat kívánom a felnőttek között!” – értékelt Harsányi Mária, a szekszárdiak edzője.

Csata DSE–Atomerőmű KSC Szekszárd 70–65 (8–21, 25–14, 23–12, 14–18). KSC: Miklós 23/9, NÉMETH 15/3, HOLCZ 10, Renczes 6/3, Horváth 4. Csere: HAAG 7/3, Andi, Szücs.

Az ezüstérmes csapat tagjai: Haag Panna (csapatkapitány), Andi Hanna, Szücs Gréta, Renczes Rebeka, Horváth Dóra, Németh Lili, Miklós Melinda, Sinka Noémi, Sámóczi Zsófia, Bárányos Flóra, Holcz Rebeka és Berekali Petra.

A döntőben dupla duplával záró (15 pontja mellé 13 lepattanót leszedő) Németh Lilit beválasztották a nyolcas döntő álomcsapatába.

A harmadik helyért rendezett meccsen az NKA Pécs 68–50-re verte a Vasast.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!