úszás

2021.05.19. 00:26

Világbajnokot vert Kenderesi Tamás

Az aparhanti származású Kenderesi Tamás a világcsúcstartó, címvédő és világbajnok Milák Kristófot megelőzve a legjobb idővel jutott 200 méter pillangón a fináléba kedden a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon.

T. N.

Budapest, 2021. május 18. Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás elõfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI

Az esti pillangó-elődöntőben Milák ugyan erősen kezdett, de 100 méternél az olasz Federico Burdisso megelőzte és egy testhossz előnye volt az utolsó 50 méterre. Mindeközben Kenderesi sem akart lemaradni, fantasztikus hajrába kezdett, és végül mindkét riválisát megelőzve, 1:54.37 másodperces idővel nyert, Milák 1:54.72-vel lett második.

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi ehhez hasonló jó időt a 2019-es debreceni országos bajnokságon elért egyéni csúcsa (1:53.42) óta nem tudott úszni.

A 24 éves Kenderesi az M4 Sport Televíziónak nyilatkozva azt mondta, az előfutamban úszott részidejei nem voltak rosszak, de az utolsó ötven méteren legyőzte a fájdalom, ez azonban ezúttal nem történt meg, és most sikerült is kellőképpen felpörögnie.

„Szerencsére a középdöntőben megtaláltam a versenyszellemet, és ez leginkább az utolsó ötvenen látszott” – fogalmazott. Hozzátette, az a célja, hogy a szerdai fináléban 1:53.7 körüli időt ússzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!