íjászat

2021.05.14. 08:41

Zajlanak a szekszárdi íjász-vb előkészületei

Munkatársunktól

Fotó: MW

Gőzerővel zajlanak a szekszárdi rendezésű háromdimenziós (3D) világbajnokság előkészületei.

Mint ismert, a vb-t tavaly a pandémiás helyzet miatt nem lehetett megtartani, ám a szervezők nem „engedték el” a rendezést.

A Magyar Íjász Szövetség vezetősége és a HDH-IAA, a nemzetközi íjász szövetség vezetősége is kitartott a helyszín mellett, így idén augusztus 8. és 14. között valóban eljöhetnek Szekszárdra a világ legjobb íjászai.

„Szerencsés és nagy dolog, hogy az elmaradt világbajnokság tervezett előversenyeit, a háromdimenziós és a terepszakágak országos bajnokságait a magyar szövetséggel karöltve, a Tolnai Tájak Íjász Egyesület és az Alisca Nyilai Íjász Egyesület közreműködésével sikerült megrendezni – mondta Alexandra Manea, aki szervezőként sokat dolgozott azért, hogy itt lehessen a világbajnokság. – A két klub az idei vb-n nem csak dobogóra esélyes sportolóit fogja indítani, de a rendezésből is komoly szerepet vállalnak, hiszen ők fogják építeni a versenypályákat. És idén újra megrendezik a világbajnokság előtti hetekben a két szak­ág országos bajnokságait Sötétvölgyben” – mondta Manea.

Jó hír, hogy egyre jobb az átoltottság Magyarországon, ám a nevezői létszámot nagyban befolyásolja, hogy az adott országban hogyan kezelik ezt a helyzetet. Eddig a legtöbben Szlovákiából neveztek a több mint háromszázötven fős létszámból. Várhatóan hatszáz körül lesz a nevezők száma, árulta el lapunknak Alexandra Manea, aki hozzátette azt is, hogy a kedvezményes nevezés határidejét júniusig kitolják.

A történelmi világbajnokságot Szekszárdon, illetve Sötétvölgyben rendezik. A nyitó és záró ceremónia sorsa még nem dőlt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!