kosárlabda

2021.06.09. 17:07

A csapattal kezdené meg az alapozást a megműtött Gulyás Milán

Tolnai Népújság

20200919 Paks VIII. Morgen Ferdinánd Emléktorna. Atomerőmű SE (Paks) - Szolnoki Olajbányász KK. Fotó: Molnár Gyula MGY Tolnai Népújság Képen: Gulyás Milán, Dzunic Branislav Atomerőmű SE vezetőedző

Forrás: MW-archívum

Fotó: Molnár Gyula

Hétfőn kés alá feküdt az élvonalban szereplő Atomerőmű SE bedobó-hátvédje, Gulyás Milán, tájékoztatott róla a paksi klub hivatalos oldala. A 23 éves játékos munkáját szinte a teljes szezonban hátráltatta bokasérülése, így nem lehetett elkerülni a beavatkozást.

„Tavaly augusztusban a csapattal kezdtem el a felkészülést és már az első héten jelentkeztek a panaszok, akkor egy csonthártyagyulladást diagnosztizáltak a külbokacsonton – emlékezett vissza a probléma kezdetére Gulyás Milán, akinél az előírt fizikoterápiás kezelések után sem szűntek meg a fájdalmak. – Miután visszatértem, annyi változott, hogy nem ott éreztem a fájdalmat, ahol előtte. Gyakorlatilag itt kezdődött az egész éves szenvedés. Több kezelésen is részt vettem annak érdekében, hogy minél hamarabb meggyógyuljon a bokám, a szezon végéhez közeledve egy bokavédő jelentette a megoldást ideiglenesen” – mesélte a paksiak fiatal játékosa.

Kiderült, hogy bokájában sérültek az ínszalagok, amiket csak műtéti beavatkozással lehetett orvosolni. Azonban két és fél hét gipsz, majd további két hét sétálóbakancs viselése után Gulyás Milán várhatóan a csapattal együtt kezdheti meg a felkészülést a 2021/2022-es szezonra.

Az ASE fiatalja tizenöt élvonalbeli bajnokin lépett pályára ebben a szezonban, ebből kétszer kezdőként. Ezeken a mérkőzéseken átlagban 1,7 ponttal és 1,1 lepattanóval segítette ki csapatát. Az NB I/B Zöld csoportjában ötödik helyen végzett Atomerőmű KSE Bonyhád színeiben három találkozó jutott neki 13,3 pontos, 4 lepattanós és 2,3 gólpasszos átlaggal.

Borítókép: Gulyás Milán (balra) túl van a műtéten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!