cselgáncs

2021.06.11. 14:26

Cirjenics a második fordulóban búcsúzott

MTI/TEOL

Budapest, 2021. június 11. Cirjenics Miklós (kékben) és az orosz Adnan Kankan küzdelme a férfiak 100 kg-os súlycsoportjában az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2021. június 11-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTi

Fotó: Szigetváry Zsolt

A második fordulóban búcsúzott a budapesti világbajnokságtól pénteken Cirjenics Miklós. Az Atomerőmű SE 100 kilósak között indult dzsúdósa a nyitókörben a nemzetközi szövetség (IJF) menekült csapat tagjaként induló, szíriai származású Adnan Khankannal találkozott, s szűk két perc után egy külső horogdobással véget vetett a küzdelemnek.

Az utolsó olimpiai kvalifikációs versenyére összeszedetten érkezett a paksi cselgáncsozó, akinek lábát és kezét is kötés fedte, a második fordulóban pedig a 2018-ban vb-harmadik, Ázsia-bajnok Otgonbaatar Lkhagvasurennel találta magát szemben. A mongol ellen is aktívan lépett fel az ASE cselgáncsozója, de egy támadás után ellenfele visszatámadott, kiemelte és földre vitte őt, ami végül a búcsúját jelentette.

„Mongol ellenfelem fordított alapállásban versenyez, ami nekem nem annyira fekszik. Két percig biztató játékot nyújtottam, aztán belementem egy ki-ki harcba, amiből sajnos megkontrázott, időm pedig már nem volt fordítani – értékelte második vb-meccsét Cirjenics Miklós, aki sérüléseiről is mesélt az M4 Sport kamerája előtt. – A tatai edzőtáborban a szőnyegbe beleakadt a bal nagylábujjam, az utolsó ujjpercet vissza is kellett tenni a helyére. Szinte csodával határos, hogy teljesen rendbe jöttem, sem ez, sem a nemrég kiújuló csuklósérülésem nem hátráltatott a versenyzésben.”

Az ASE dzsúdósa második körös búcsújával 240 pontot szerzett, amivel lemarad a direkt kvótáról, de a jelenleg is birtokolt kontinentális kvótára még van esélye. Erre a hét súlycsoportban tizenhárom európai férfi versenyző jogosult, a végleges lista a világbajnokság után derül ki.

„Nem számolgattam a pontokat, a versenyre koncentráltam. Vereségem után a bemelegítő teremben mondták, hogy nagy valószínűséggel mégis ott lehetek Tokióban. Voltak mélypontjaim a kvalifikációs időszak alatt, talán most nyújtottam a legjobb formámat. Sajnálom, hogy ez nem volt elég ahhoz, hogy a legjobb tizenhat közé jussak. Bízom benne, hogy tovább tudom építeni magam, s ha kijutok, meglepetést tudok okozni az olimpián” – zárta Cirjenics Miklós.

A budapesti esemény szombati napján a férfiak +100, valamint a nők +78 kilogrammban indulók lépnek tatamira, vasárnap a csapatbajnoksággal zárul a világbajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!