labdarúgás

2021.06.22. 07:45

Elképesztő sorozat: hetvenhárom meccse veretlen a tamási ificsapat

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

Tizennyolc bajnoki mérkőzés, tizennyolc győzelem – parádés mutatóval nyerte meg a Tolna megyei U19-es bajnokság küzdelmeit a Tamási 2009 FC együttese. Illés Dezső csapata 124 gólt szerzett (!), miközben az ellenfelek csupán nyolcszor tudták bevenni a bajnok kapuját.

Már ez a tizennyolc meccses győzelmi széria is megsüvegelendő, ám ennél is nagyobb szó, hogy 73 mérkőzés óta nem kapott már ki ez a tamási együttes. A nagy menetelés két évvel ezelőtt kezdődött, s az Illés Dezső által vezetett statisztika szerint ebben minden meccs benne van, legyen az bajnoki vagy felkészülési találkozó.

Aki látta a csapatot játszani, az saját szemével is meggyőződhetett arról, hogy ez egy kiválóan összerakott együttes, amely – ahogy azt Illés Dezső megfogalmazta –, gyorsan megértette edzője futballról alkotott filozófiáját. Taktikai fegyelem, labdatartás, labdabirtoklás. Ezekben emelkedett a többi csapat fölé a Tamási 2009 FC.

„Az első perctől kezdve nagyon sokat passzoltunk és járattuk a labdát a csapatrészek között – mondta Illés Dezső. – Ez a taktika bevált, hiszen mindig az ellenfél térfelén tudtuk tartani a labdát, ezáltal percenként dolgoztuk ki a helyzeteinket. Nem véletlen, hogy ilyen sok gólt szereztünk, és az sem, hogy ilyen keveset kaptunk, hiszen a jól működő támadójátékunknak köszönhetően ellenfeleink nem tudták nyomás alá helyezni a védelmünket.”

A tamásiakat csak az ezüst­érmes Dombóvári FE tudta megszorongatni (egyszer 1–0-ra, egyszer 3–2-re nyertek), miközben a Kakasd SE-t egyszer 17–2-re, egyszer 14–0-ra, a Tevel Medosz SE-t 16–0-ra, a Bátaszék SE-t pedig 10–0-ra lépték le. Horváth Krisztofer 30, Bukovics Dániel 28, Ignácz József 14, Pálinkás Kevin és Zsolnai Adrián 13-13 gólt vállalt magára a 124 találatból.

„Az igazi rangadók a legjobb mérkőzések, főleg ha sikeresen zárulnak – folytatta Illés Dezső. – Az előző bajnokságban, és a mostaniban is a dombóváriak elleni idegenbeli rangadók voltak a legkiélezettebb meccseink. Az idei számunkra már tét nélküli volt, de több hiányzónk ellenére is azt kértem a csapattól, hogy tegyük oda magunkat az első perctől kezdve, és mutassuk meg, hogy mi vagyunk a legjobbak! Az idei meccs 90. percében még a dombóváriak vezettek, de a 91. és a 93. percben szerzett gólokkal végül mi győztünk. Sokszor mondom a játékosaimnak, hogy egy mérkőzés nem kilencven percig tart, hanem addig, amíg a játékvezető le nem fújja. Ezeken a meccseken is bizonyítottuk, hogy a mi csapatunk soha nem adja fel” – tette hozzá a szakember.

A tréner hiszi, hogy jó pár játékost tudnak adni a tamási felnőtt együttesbe, mert ezek a gyerekek megértek arra, hogy ott is bizonyítsanak. Az ificsapat pedig a fiatalabb korosztály képviselőivel kiegészülve igyekszik tovább nyújtani ezt a „világraszóló” veretlenségi sorozatot.

Borítóképen: A tamási fiatalok két éve kezdték el építeni azt a veretlenségi sorozatot, amely már hetvenhárom mérkőzést számlál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!