Labdarúgó NB III

2021.06.29. 20:38

Huszonnégy év után tér vissza a harmadik vonalba a Gerjen

Hétfőn megkezdte a felkészülést az NB III.-ban újonc Gerjeni SK és az előző idényben harmadosztályú tagságát kiváló tavasszal meghosszabbító Szekszárdi UFC. Más-más céllal várják az augusztusi szezonrajtot.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Csak jöttek, csak jöttek kifelé a játékosok a gerjeni öltözőből. Olyan hosszú volt a sor, hogy az elsőként kiérő futballista már a középkörben járt, amikor az utolsó még kötötte a cipőjét. Kiss János, a csapat technikai vezetője Bárdos Lászlóval és Bíró Sándorral, az egykori gerjeni gólvágóval figyelte a pályára kifutókat. „Ki ez a srác, nem ismerem, ti ismeritek?” – vetette oda épp a társaknak, amikor megérkeztünk a sportpályára.

Pokoli volt a hőség, a légkondicionált autóból kiszállva szinte megcsapta az embert. Az öltöző előtti kispadon Blatt Pál, Paget Olivér és Kiss Patrik üldögélt – ők legutóbb a gerjeniek nagy riválisánál, a Bölcskei SE-nél futballoztak, Buzás Attila örömmel látná őket csapatában. „Meglátjuk!” – mondta Paget Olivér arra a kérdésünkre, hogy szeptembertől egy osztállyal magasabb szinten futballoznak-e.

Dombi Gergő és Major Péter Tevelen, Ledneczki Gergő, Genczler Gellért, Pál Márton és Kugli Ákos Majoson játszott az előző szezonban. Utóbbiak csapatukkal kiestek az NB III.-ból, de lehet, hogy mégsem kell elbúcsúzniuk a harmadik vonaltól.

Buzás Attila vezetőedző a héten eldönti, hogy ki az, akire számít.

Az már eldőlt, hogy a szakembert Nagy Zsolt és Lacza Zsolt segíti a munkában, s azt is tudni lehet, hogy a gerjeniek öt edzőmeccsel hangolnak az NB III.-as visszatérésre. Huszonnégy évvel azután, hogy kiestek a Dráva-csoportból, ahol egymás után öt idényt is eltöltöttek az 1992-es feljutástól kezdődően. Az első edzőmeccsüket július tizedikén a sárszentmiklósiak ellen játsszák hazai pályán, a rajt előtti főpróbát pedig július huszonnegyedikén a Jánoshalma ellen tartják.

Erdélyi Péterék nagy utat jártak be az előző szezonban, hiszen a megyei II. osztály ötödik helyezettjeként vágtak bele a megye egyes szereplésbe, hogy aztán első nekifutásra megnyerjék az aranyat, majd pedig sikerrel tudják le a Heves megyei bajnok Lőrinci VSC elleni osztályozót. A sorsolás után kiderül, hogy melyik rivális ellen íródik majd új fejezet a gerjeni történelemkönyvbe.

Javában zajlott már a Szekszárdi UFC edzése, amikor este hét előtt nem sokkal visszaértünk a megyeszékhelyre. Turi Zsolt karba tett kézzel, mosolyogva figyelte, ahogy futballoznak az övéi. Jó volt a hangulat: Budai Dávid széles mosollyal nyugtázta, amikor kötényt adott Aréna Árminnak, Péter Antal pedig kacsintva jelezte, hogy nem volt csúnya az a bombagól, amit a léc alá zúdított – ezt mi is megerősíthetjük.

Nagyszerű tavasszal maradt bent az UFC az NB III.-ban, sőt az utolsó meccseken olyan focival kápráztatta el a szurkolóit, amilyet a következő szezonban is látni szeretnének a drukkerek. És látni szeretne Turi Zsolt vezetőedző is.

Az első tréningen nem volt ott Németh Kristóf, Mayer Milán, Borbély Ákos, Kvanduk József és Mityók Roland – ők mind távoztak.

Próbajátékosok viszont voltak, köztük az a Baladin Dominik, aki legutóbb a Bátaszék SE-t erősítette – pár nap alatt kiderül, hogy az UFC-nek is erősítést jelent-e. Matesz Kornél biztosan, a kapus Kozármislenyből érkezett. Járvás Zoltán és Juhász László kapcsán ez még szintén nem dőlt el.

A szekszárdiak a Gerjenhez hasonlóan öt edzőmeccset játszanak, az elsőt már most szombaton az NB II.-ből kiesett Kaposvári Rákóczi ellen. „Jól pörögnek a srácok, sok van ezekben a gyerekekben” – mondta egy érdeklődő. Ha a tavaszi idényre gondolunk, nem is túlzó mindez.

Borítóképünkön: Nem maradt el a szokásos „cicázás” a gerjeniek edzésen, Laták Bertold (középen) passzolja vissza a labdát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!