kosárlabda

2021.06.10. 16:27

Kalmár Viktor Paksról Pécsre igazolt

Tolnai Népújság

2021.05.07 Bonyhád. Bonyhádon a sportcsarnokban összecsapott Bonyhád és a Pénzügyőr csapata. NB I B kosárlabda. Foto: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Elhagyja az Atomerőmű SE-t a 21 éves Kalmár Viktor, aki az új szezonban a PVSK-Veolia együttesében kosárlabdázik. A 205 centiméter magas, 115 kilós Kalmár az elmúlt idényben sérüléssel bajlódott, ráadásul a koronavírust is elkapta, így nem jutott neki sok lehetőség az atomosok első csapatában.

„Pár hete keresett meg a PVSK, aminek nagyon örültem – mondta a pécsi klub internetes oldalának Kalmár Viktor. – A fejlődésem szempontjából ideálisnak tűnt, hogy ide igazoljak, így boldog vagyok, hogy ez összejött. Úgy beszéltem meg Dragan Aleksziccsel is, hogy az A-csoportos együttes lesz a prioritás, és attól függően, hogy ott mennyit tudok pályán lenni, visszajátszok majd az NB I/B-s gárdában is. A lehető legtöbb játékpercet akarom kiharcolni, és szeretnék hasznos tagja lenni a PVSK-nak az új szezonban” – fogalmazott a kosaras.

Kalmár Viktor a második fiatal, aki a nyáron elhagyta az ASE-t, korábban Dorogi Gergő igazolt a szintén élvonalban játszó oroszlányiakhoz.

Huszonhárom év alatti kosarasból így sem áll rosszul a Paks: Valerio Bodon Vincent, Pupp Bence, Szalai Milán, Pajor Dávid, Verasztó Péter és Gulyás Milán is megfelel a kritériumoknak.

Borítóképen: Kalmár Viktor (a labdával) az Atomerőmű KSE Bonyhád sárga szerelésében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!