labdarúgás

2021.06.17. 19:20

Kesztyűs Barna két év után hazatért

Régi-új játékossal erősítette meg keretét az OTP Bank Ligában legutóbb negyedik Paksi FC, mely hivatalos oldalán közölte, szerződtette a 27 éves Kesztyűs Barnát.

Berg Sándor

2021.04.21 Paks, Pakson a stadionba a Paksi Fc mérközött meg a Budapest Honvéddal. Fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Az atomvárosiaknál nevelkedett középpályás végigjárta az ilyenkor szokásos ranglétrát, az élvonalban 2014 októberében a Diósgyőr ellen gólpasszal mutatkozott be (3–1). Ezt követően előbb a Nyíregyházához, majd a szintén másodosztályú Budaörshöz, végül a Budapest Honvédhoz került kölcsönbe, mely tavaly nyáron végleg megvásárolta a paksiaktól. A kispestiek szerelését ötvennyolc tétmérkőzésen öltötte magára (ezeken két asszisztot osztott ki), mielőtt a PFC visszavásárolta volna őt.

Kesztyűs Barnának nemcsak a paksi környezet, de Bognár György vezetőedző sem lesz ismeretlen, akivel korábban Budaörsön dolgozott együtt.

„Egy kiváló és ismerős közegbe térek vissza, sőt, nagyszerű érzés hazatérni – kezde első nyilatkozatát ismét zöld-fehérben Kesztyűs Barna. – Ugyan az elmúlt két évben sok minden változott Pakson, de minden csakis pozitív irányba, gondolok itt a stadionra vagy akár a játékszemléletre. Elkészült a főlelátó, így már teljes lett a komplexum, ami pedig az új stílust illeti, tudtam, Gyuri bácsi mit hoz magával, mikor tavaly kinevezték. Anno, budaörsi kölcsönjátékom során játszottam már a csapatában, s felfogásában.

Úgy gondolom, jól ment a játék. Véleményem szerint igazán egyedi stílusa lett a klubnak, mely, mint látjuk a tavalyi szezon végeredményein, kifizetődő. Nagyon várom az újrakezdést” – zárta a Bp. Honvéddal 2020-ban Magyar Kupát nyerő középpályás.

A paksiak csütörtökön kezdték el a felkészülést az OTP Bank Liga új idényére, a játékosokra elsőként orvosi vizsgálat várt. Bognár György csapata a tervek szerint hét felkészülési mérkőzést vív a bajnokság július végi rajtja előtt.

Böde Dánielék az első edzőmeccsüket június 30-án a másodosztályba feljutó III. Kerületi TVE-vel játsszák, majd a PMFC és a Budaörs következik. A szlovéniai edzőtáborban három mérkőzés szerepel a programban. A Mezőkövesd elleni nyitóforduló előtt az élvonaltól búcsúzó Budafok ellen tartják a főpróbát.

Borítóképünkön Kesztyűs Barna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!