ESPORT

2021.06.25. 07:45

Szakosztályt indítanak az esport kedvelőinek Szekszárdon

Berg Sándor

20210427 Sajtótájékoztató Ács Rezső polgármester és Szőke Gergő (képen), a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatót tartott. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

Rövid időn belül új szakosztállyal bővül a Szekszárdi Sportközpont palettája, ahol az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő esport szerelmesei is megtalálják majd maguk számára a szórakozási lehetőségeiket. Ennek alapkövét csütörtökön „tette le” Szőke Gergő, a sportközpont igazgatója és Tóth Imre, a Szekszárdi Esport Szakosztály jövőbeli vezetője.

„Már nem ott tartunk, hogy ebben a sportban lehet a jövő, hanem már ebben élünk. A gyerekek szinte telefonnal a kezükben születnek, 6–8 évesen pedig már elengedhetetlen számukra a számítógép. Szekszárdon sem számít újdonságnak az esport, 2015-ben a művelődési házban szerveztünk versenyt, amit akkora érdeklődés övezett, hogy a következő évben Debrecen, Szeged, Győr és Budapest mellett Szekszárd is állomáshelye volt a legrangosabb hazai sorozatnak” – emlékezett vissza a kezdetekre Tóth Imre.

Kisebb megállás után, pár évvel ezelőtt alakult meg a Szekszárdi Gamer Egyesület, melynek létszáma folyamatosan gyarapszik, s mely májusban nagyszabású, félmillió forint összdíjazású országos verseny házigazdája volt.

„A legközelebbi ilyen szórakozási lehetőség Pécsett van, azonban nem mindenki teheti meg, hogy addig leutazzon csak azért, hogy néhány órát játsszon. Azt látom, hogy igény van az esportra Szekszárdon is. Emiatt, valamint az egyesület sikerei miatt keresett meg minket Szőke Gergő, aki az első pillanattól partner volt mindenben” – tette hozzá Tóth Imre.

A szakosztály rövidtávú tervei között szerepel egy augusztusi tábor megtartása, hosszabb távon pedig minél több verseny és régi számítógépes relikviákból álló kiállítás megrendezése.

Borítóképen: Szőke Gergő (archív felvétel!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!