labdarúgás

2021.07.04. 20:12

Biztató játékot mutatott az UFC az első edzőmérkőzésén

Döntetlennel kezdte nyári edzőmeccseinek sorát az NB III.-as Szekszárdi UFC, amely az NB II.-ből kiesett Kaposvári Rákóczi ellen lépett pályára szombaton.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Jó pár kíváncsiskodó megnézte szombat este a szekszárdi futballcsapat első nyári edzőmeccsét. Pedig nem volt hideg, annak ellenére, hogy „csak” huszonhét-huszonnyolc fokot mértünk, a „katlanban” ezt jóval többnek lehetett érezni.

Régen volt ilyen, hogy egy edzőmeccsre közel száz néző kilátogasson – úgy tűnik, tényleg igaza lesz Turi Zsolt vezetőedzőnek, aki a szezonértékelőben azt mondta, jó lesz futballmeccsre járni az új idényben Szekszárdon.

Az UFC tett is érte, hogy magára vonja a figyelmet, hiszen remek tavaszi szezont produkált, s ha nincsenek érdekes eredmények a Középcsoportban, akkor nem a tizennegyedik, hanem legalább a tizedik helyen végzett volna.

Látványos, jó focit játszott az utolsó fordulókban az UFC, s hasonlóan jó futballal rukkolt ki szombaton az NB II.-ből kiesett kaposváriak ellen is.

Gyorsan járt a labda lábról lábra, a hazaiak uralták a találkozót, s bár az első félidőben még nem tudták bevenni a rivális kapuját, csak idő kérdése volt, hogy ez mikor történik majd meg.

Végül a második félidőben sikerült ez Wirth Dániel révén, a somogyiak az utolsó pillanatokban mentették döntetlenre a meccset.

Az UFC-ben több új fiú is bemutatkozott: a kapuban Matesz Kornél, a mezőnyben Juhász László és Járvás Zoltán kapott lehetőséget.

Érdekes, hogy az előző idényben még az UFC-ben futballozó Mayer Milán és Borbély Ákos most a másik oldalon próbálta meggyőzni Nagy Tamás vezetőedzőt, hogy helyük lehet az újjáalakuló Kaposvári Rákócziban.

Felkészülési mérkőzés

Szekszárdi UFC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–0)

Szekszárd, 100 néző. V: Kovács T. (Kapéter, Kövesdi).

Szekszárd: Matesz (Bognár Zs., 65.) – Fekete (Horog, 62.), Tratnyek, Rácz, Füredi (Temesi, 77.) – Lékó (Héhn O., 75.) – Járvás (Juhász L., a szünetben), Budai, Szeles (Béla D., a szünetben) – Wirth (Gellér, 62.), Péter A. (Sütő, 70.).

Kaposvár, I. félidő: Pogacsics – Tarnóczi, Lakatos G., Ladányi, Fehérvári – Gál – Zvara, Balog A. – Borbély, Jerkovic, Bíró. II. félidő: Ipacs – Tarnóczi (Sólyom, 60. p.), Ladányi, Gál (Baki, 70.), Rituper – Szederkényi, Zólyomi – Orsós, János N. (Fehérvári, 82.), Németh K. (Jancsó, 70.) – Mayer.

Gól: Wirth (55.), ill. Orsós (90.).

A szekszárdiak a második felkészülési mérkőzésüket július 10-én, szombaton a Ferencváros NB III.-as csapatával játsszák – idegenben.

Borítókép: Wirth Dániel (középen) szerezte a szekszárdiak gólját

https://www.teol.hu/sport/helyi-sport/a-szezon-vegi-teljesitmeny-lehet-a-sikeres-jovo-zaloga-3797300/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!