Labdarúgás

2021.07.24. 09:08

Megtartják főpróbájukat a megye NB-s csapatai

Az utolsó felkészülési találkozójukat játsszák a jövő héten rajtoló bajnokság előtt az NB I-es és NB III-as csapatok. Paksi FC ma 11 órakor a Budafokot fogadja.

Berg Sándor

A felkészülési időszak végéhez ért a Paksi FC. Bognár György együttesének tagjai rövid nyári pihenőt követően egy hónappal ezelőtt találkoztak újra a Fehérvári úton, hogy megkezdjék a ráhangolódást az OTP Bank Liga 2021/2022-es idényére, ami a klubnak megszakítás nélkül a tizenhatodik szezonja lesz a legmagasabb osztályban.

Böde Dánielék az első hat edzőmeccsükön veretlenek maradtak, még idehaza magabiztosan múlták felül az NB II-be feljutó III. Kerületi TVE-t (7–2), de a Pécsi MFC (5–2) és a Budaörs (5–0) legyőzése sem okozott nekik problémát. A szlovéniai edzőtáborban aztán előbb 1–1-re végeztek az erdélyi Nagyszebennel (FC Hermannstadt), melyet utána 4–0-ra kiütöttek.

A bosnyák Zeljeznicar ellen újabb döntetlen került az atomvárosiak zsákjába (2–2), akik az első és eddig egyetlen vereségüket a cseh 1. FC Slovácko ellen könyvelték el (1–2). A túra zárásaként a szlovén NK Rogaskát győzték le magabiztos játékkal 7–2-re.

– Kiváló edzőtáboron vagyunk túl, ahol teljesen más futballkultúrájú csapatok ellen játszhattunk. Sokkal pörgősebb játékot játszottak, mint itthoni ellenfeleink, de fel tudtuk ellenük venni a kesztyűt, sőt legtöbb esetben mi domináltunk a pályán – mondta Nagy Richárd, a paksiak támadója.

– Most jön a finomhangolás, a frissítés, hogy a Mezőkövesd ellen a lehető legjobb állapotban legyünk. Erőnlétével senkinek sincs gondja, kemény edzéseken vagyunk túl, így felettébb várjuk a kezdést, az éles meccseket. Nagyon fontos a jó szezonrajt, ami nagy löketet tud adni a csapat számára a folytatásra – fogalmazott.

Az OTP Bank Liga küzdelmei jövő héten pénteken kezdődnek, a nyitómérkőzésen a Paks a mezőkövesdieket fogadja (18.15 óra, tv: M4 Sport). A bajnokira szóló jegyeket már elővételben meg lehet vásárolni a Fehérvári úti stadion pénztáránál.

Az utolsó jön

Vasárnap 17 órakor a szintén harmadosztályú Balatonfüredi FC vendégeként tartja főpróbáját a jövő héten rajtoló NB III-as bajnokságra a Szekszárdi UFC. Turi Zsolt együttese két döntetlennel (Kaposvár 1–1, Ferencváros II 2–2) és két vereséggel (Szentlőrinc 1–2, Kaposvár 0–3) várja az összecsapást.

Az NB III Közép csoportjában újonc Gerjeni SK szombaton a Bács-Kiskun megyei élvonalban szereplő Jánoshalmi FC otthonában lép pályára (17.30 óra). Buzás Attila gárdája a Pécsi MFC-t (3–1), a Sárbogárdot (5–1), a Szekszárdi UFC U19-et (3–2), a Gárdony-Agárdot (1–0) és a Villányt (4–2) is ­felül múlta korábban. A Paksi FC II vasárnap a Ferencváros második csapatának vendége lesz.

Borítóképünk: Nagy Richárd (balról) és társai számára most jön a finomhangolás a bajnoki rajtra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!