Támogatás

2021.07.29. 08:00

Megyei tehetségeket is segít a MOL alapítványa

Tolna megyéből Kizakisz Georgiosz Nikolaosz szekszárdi asztaliteniszezőt és a kapospulai Zemán Zóra Zoé öttusázót találta támogatásra érdemesnek az idei évben a MOL Alapítvány.

Munkatársunktól

A 15 éves Zemán Zóra Zoé ötéves kora óta, kezdetben heti háromszor, majd négyszer, jelenleg pedig nyolcszor úszóedzéseken vesz részt. Három éve kezdett el a Magyar Öttusa Szövetség felhívására két-, majd három-, illetve négytusázni. Az öttusa valamennyi sportágát edzi. Az úszás mellett heti kétszer vívóedzésen, háromszor atlétikai edzésen és kétszer lovaglóedzésen vesz részt.

Évek óta rendszeresen részt vesz a Magyar Úszó Szövetség országos bajnokságain, a Magyar Öttusa Szövetség országos bajnokságain, Magyar Kupáin. Ezidáig már két alkalommal válogatottként részt vett a korosztályos öttusa-világbajnokságon, és az idei évben is az U17-es korosztály válogatott tagjaként az egyiptomi Alexandriába készül. A MÖSZ Heraklész – Bajnok Programjának tagja 2021-ben.

A pályázati időszakra vonatkozó tervei között szerepel az öttusa és az atlétikai korosztályos országos bajnokságokon, magyar kupákon való részvétel, és dobogós helyezések elérése. Ezenkívül a nyári világbajnokságon is minél jobb eredményt szeretne elérni, a célja itt is a dobogó. A támogatásból sportfelszereléseket szeretne vásárolni.

Zemán Zóra Zoé öttusázó (beküldött fotó)

A 14 éves Kiza­kisz Georgiosz Nikolaosz ötéves kora óta asztaliteniszezik. A Szekszárdi Baka István Általános Iskola 7. osztályos tanulója tizennyolcszoros korosztályos magyar válogatott (serdülő Héraklész-kerettag). Ötszörös korosztályos „újonc magyar bajnok”. A serdülő magyar ranglista második helyezettje. Az ifjúsági magyar ranglista 12. helyezettje. A 2019-es budapesti asztalitenisz-világbajnokságra készített videóklip főszereplője.

Tervei a pályázati időszakban: a napi szintű edzések mellett szeretne részt venni a magyar serdülő és ifjúsági országos versenyeken, nyári felkészítő edzőtáborokon; az őszi serdülő-ifjúsági ranglistaversenyeken. A támogatásból Amicus Expert Adogatógépet szeretne vásárolni.

A 16–23 év közöttiek Klasszis kategóriájában beérkezett 46 pályázó közül a kuratórium 10 sportolót tudott támogatni az atlétika-, cselgáncs-, kajak-, öttusa-, falmászás-, szertorna-, triatlon- és vívás sportágakban, összesen 5 millió forinttal. Köztük van az olimpián is induló, dombóvári illetőségű Tóth Lili Anna akadályfutó, a Bp. Honvéd sportolója.

Borítóképünk: A szekszárdi Kizakisz Georgiosz Nikolaosz fejlődését is segíti a MOL alapítványa

Ezek is érdekelhetik