labdarúgás

2021.07.26. 11:32

Rangos tornán harcolhat az álmaiért az ifjú bátaszéki focista

A Bayern München, a Panathinaikosz és a Flamengo is jön az idei Puskás-Suzuki Kupára, amelyet hétfőtől péntekig rendeznek meg Felcsúton. A házigazda Puskás Akadémia együttesében ott lesz egy bátaszéki tehetség, bizonyos Sárközi Krisztofer is.

Rónai Gábor

Európa egyik legrangosabb tornájává nőtte ki magát az utóbbi években a Puskás-Suzuki Kupa, amelyet idén nyáron immáron tizennegyedik alkalommal rendeznek meg. Olyan csapatok részvételével, mint a Bayern München, a Panathinaikosz vagy a brazil Flamengo.

A Puskás Akadémia – soraiban a bátaszéki Sárközi Krisztoferrel – az előbbi kettő mellett a csíkszeredaiakkal került egy csoportba, s nem titkoltan azzal a céllal vág neki a kupának, hogy hat vesztes döntő után végre a magasba emelheti a trófeát.

„Jó lenne végre nyerni, ezért fogunk küzdeni! – mondta Sárközi Krisztofer, aki az előző idényben öt gólt és nyolc gólpasszt jegyzett az U17-es és U19-es bajnokságban. – Nagy lehetőség ez nekem, szeretnék bizonyítani, jól játszani és gólokat lőni. Titkon abban reménykedem, hogy akár a gólkirályi címet is megszerezhetem. Ha jól sikerülne a torna, az akár áttörést is hozhatna a karrieremben. Hornyák Zsolt, az első csapat edzője többször megnézett már, edzettem is a nagyokkal, nagy álmom, hogy a következő évek egyikében bemutatkozhassak a Puskás Akadémia első csapatában” – mondta a 17 éves támadó, aki a Szekszárdi UFC érintésével került annak idején Felcsútra.

– Azt gondolom, az előző három szezonom remekül sikerült – folytatta Sárközi Krisztofer. – Végig az idősebbek között játszottam, és nagyon sok tapasztalatot szereztem ezeken a mérkőzéseken. Feldobódva várom a tornát, hiszen világhírű csapatok ellen játszhatok, amit jó pár évvel ezelőtt nem is gondoltam volna. Úgy érzem, roma gyerekként is sikerült bizonyítanom, hogy ha valaki nagyon akar valamit, az el tudja érni. Nem volt könnyű ideáig eljutnom, de kettőzött erővel küzdöttem az álmaimért. Voltak nehézségeim a származásom miatt, de ilyenkor még egy lapáttal rátettem. Hálás vagyok a családomnak, és az edzőimnek, hogy idáig eljutottam – fogalmazott.

A torna legeredményesebb klubja a Bp. Honvéd, amely eddig ötször végzett az élen, de kuriózumnak számít a Puskás Akadémia hat második helyezése is.

A 14. Puskás-Suzuki Kupa csoportbeosztása, A-csoport: Bayern München (német), Panathinaikosz (görög), Csíkszereda (román), Puskás Akadémia.

B-csoport: Flamengo (brazil), Genk (belga), Sporting (portugál), Bp. Honvéd.

Álvaro Morata is pályára lépett a felcsúti tornán

A korábbi években olyan játékosok léptek pályára a Puskás-Suzuki Kupán, mint az Atlético Madrid és a spanyol válogatott kiváltsága, Álvaro Morata vagy a 2018-as tornán a Flamengóval bronzérmes Reinier Jesus Carvalho, akit később leigazolt a Real Madrid, jelenleg pedig a Borussia Dortmundban futballozik. De említhetnénk a nyári Európa-bajnokságon magyar nemzeti csapatban pályára lépő két kulcsjátékost, a német Freiburgban futballozó Sallai Rolandot, vagy a horvát NK Osijek együttesét erősítő Kleinheisler Lászlót.

A három évvel ezelőtti, 2018-as tornán ezüstérmet szerző felcsúti U17-es gárdának pedig a Bonyhádról származó szakember, Czinkon Szabolcs volt az edzője.

Borítóképünkön: A Puskás Akadémián pallérozódó Sárközi Krisztofert nagy tehetségnek tartják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!