asztalitenisz

2021.08.27. 09:29

A Kanizsa ellen kezd a Szekszárd az Extraligában

A Kanizsa Sörgyár elleni összecsapással kezdi meg pénteken a 2021/2022-es csapatbajnokságot a Szekszárd AC Extraligában szereplő együttese.

T. N.

Forrás: Shutterstock

A nyári holtidényben sok változás volt a megyeszékhely klubjának háza táján, a tavalyi csapat szétszéledt, ami nem csoda, hiszen egy év kihagyás után Extraliga-bronzzal tért vissza a sportág elitjébe a Sáth Sándor szakmai igazgató dirigálta egylet. A játékosok a sikerek hatására kapósak lettek, Aneta Maksutit le is igazolta a bajnoki cím legfőbb várományosa, a Budaörs, de távozott Ivana Vejnovics és Harasztovich Fanni is, a keretből csupán Lass Mariann maradt hírmondónak.

Az anyagiakban nem dúskáló szekszárdi egyletnek sokáig az indulása is veszélyben volt, de aztán sikerült a minimális pénzügyi fedezetet megteremteni. Ugyanakkor a nyugodt szerepléshez további szponzorok bevonására is szükség lesz. Az idei csapatot Lass Mariann és Keresztesy Kitti mellett a vajdasági tehetség, a zentai illetőségű Halász Elle áll majd asztalhoz.

Sáth Sándor szerint az ötödik hely megszerzése is siker lenne, de ha tudnak erősíteni a folytatásban, akkor összejöhet akár a négybe jutás is.

A SZAC szombaton az Ajkai Asztalitenisz SE, vasárnap pedig a Kiskunmajsai AC és az SH-ITB-Budaörsi SC ellen áll asztalhoz.

A nyitókör valamennyi mérkőzését Budapesten, a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban rendezik.

 

Címkék#SZAC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!