asztalitenisz

2021.08.25. 10:05

Brutális mezőnyben is nyerni tudott a szekszárdi tehetség

Újfent hallatott magáról Kizakisz Nikolaosz a Budapesten megrendezett országos utánpótlás-bajnokságon.

T. N.

Fotó: Picasa

A szekszárdi Yorgos SE tehetsége párosban, kínai származású társával, a Magyar-Kínai AC-ben szereplő Chen Yu Wei-jel állhatott fel a dobogó tetejére. Nikoszék az elődöntőben a Szombathelyi AK duóját, Gergely Márkot és Poór Balázst lépték le 3:0-ra, majd a fináléban Fodor Csaba Artúrt és Klampár Tibort, a KSI kettősét múlták felül 3:1-re, de meggyőző fölénnyel.

Egyéniben brutális mezőny, kilencvenkilenc pingpongos nevezett a serdülők küzdelmeire. Kizakisz Nikolaosz a negyeddöntőben a tiszaújvárosi Köllő Ábelt (3:1), az elődöntőben a KSI-s Cseri Ádámot (3:1), a fináléban pedig a szintén KSI-s Vörös Balázst (3:0) verte meg, így duplázni tudott. Nikosz az ifjúságiak között is megmutatta magát, a négy-öt évvel idősebbek között egészen a legjobb nyolcig menetelt Chen Yu Wei-jel, de a négybe kerülésért Krebbs Bálint és Krebbs Levente már túl nagy falatnak bizonyult számukra.

Kizakisz Nikolaosz a legfrissebb magyar serdülő ranglistán egészen a második helyig száguldott előre, a 424 pontos szekszárdi fiút csak a legjobb magyarnak tartott Szántosi Dávid előzi meg, aki 588 ponttal áll. Nikosz mögött a harmadik Lei Balázs (Ambrus AA) 304 ponttal.

A képen Kizakisz Nikolaosz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!