labdarúgás

2021.08.12. 13:22

Egy osztállyal feljebb indul az UFC második csapata

A tavalyi megyei II. osztályú szereplést követően, az előttünk álló szezonban egy osztállyal feljebb, a megyei I. osztályban kezdi meg szereplését a Szekszárdi UFC második csapata. A gárda elsősorban az utánpótlásból kiöregedő játékosokból áll majd, kiegészítve feltörekvő fiatal labdarúgókkal – mondta el lapunknak Vizdár Zsolt vezetőedző.

Angyó Szabolcs

20210410 Szekszárd Megyei II. osztály 16. forduló férfi labdarúgó mérkőzés SZEKSZÁRDI UFC II. - APARHANTI SE. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Az egyesület egyik célja ezzel az osztályváltással, hogy megnézzék, a fiatalok mennyire bírják a nagyobb terhelést, illetve szeretne a klub komolyabb fejlődési lehetőséget biztosítani az ifjoncoknak, ugyanis az egy osztállyal feljebb való szereplés sokkal komolyabb kihívást jelent nekik, ráadásul így lehetőséget kaphatnak arra is, hogy az első csapat keretébe kerüljenek.

A szakvezetőtől megtudtuk azt is, hogy a klub célja a minél jobb szereplés elérése, ezért a keretet rutinos futballistákkal is igyekeznek feltölteni. Rátkai Gáborra csapatkapitányként számít a szakvezető, illetve azok jelentenének további erősítést, akiket Turi Zsolt az NB III-as együttesből átvezényel a megyei élvonalban szereplő csapathoz. A nyári felkészülési időszakban többnyire az U19-es együttes játszott edzőmeccseket, az öregfiúkból álló alakulat Somberekben rendezett tornán vett részt, ahol két találkozón szerepelt, s ezek meggyőző eredménnyel zárultak. A magyarbólyiak ellen 12–0-ra győztek, míg a somberekiekkel szemben 3–0-s sikernek örülhettek.

A Szekszárdi UFC II. az augusztus 21-én rajtoló bajnokság első fordulójában Bátaszékre látogat, a mérkőzést jövő szombaton 17 órakor rendezik. Az UFC II. eddigi utolsó megyei I. osztályú mérkőzését 2017 június 3-án Tevelen játszotta: a Dienes Pál irányította együttes 3–0-s vereséget szenvedett, de így is bajnoki címet szerzett. A következő szezonokban viszont a megyei II. osztályú bajnokságban indult.

Borítóképen: Vizdár Zsolt vezetőedző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!