Kajak-kenu

2021.08.21. 14:30

Hat megyei sportoló indul az év fő versenyén

T. N.

Forrás: MKKSZ

Öt paksi és egy bonyhádi kötődésű sportoló került be az ifjúsági és U23-as világbajnokságra utazók névsorába. Az Atomerőmű SE-t Hodován Dávid, Kollár Kristóf, Pupp Noémi, Vajda Bence (valamennyien az idősebbik korosztályban indulnak) és Juhász István képviseli, míg a szintén ifjúságiak között induló Opavszky Réka a sződligeti Pacs-Pacs KKSE versenyzőjeként szerzett indulási jogot a viadalra.

Poznanban minden idők egyik legjobb utánpótlás-Európa-bajnoki szereplését produkálta a válogatott még júniusban, amikor is 16 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet zsebelt be a magyar küldöttség. Az év fő versenye azonban a világbajnokság lesz, a programban kiemelt figyelmet kapnak a 2024-es párizsi olimpia versenyszámai.

Pupp Noémi a lengyelországi kontinenstornán a kajak négyes tagjaként 500 méteren ezüstérmet szerzett, Vajda Bence azonban nem jutott döntőbe azon a távon, míg a Hodován Dávid, Kollár Kristóf kenupáros hetedik helyen zárt. A legfényesebb érem azonban Opavszky Rékáé lett, aki klubtársával, Gönczöl Laurával magabiztosan nyerte a kenu kettesek ötszáz méteres futamát.

Ónodi Szabolcs, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium egykori igazgatójának unokája egyike lesz annak a hat magyar indulónak, aki három számban is rajthoz áll a világbajnokságon. Opavszky a kenu kettes és négyes mellett a szintén olimpiai számnak számító C-1 200 méteren is megméretteti magát.

„Nem szeretnék semmilyen terhet rakni a csapatra. Mindenkitől azt várom, hogy hozza ki magából a maximumot, versenyezzenek egy jót, utána meglátjuk, hogy ez mire lesz elég” – mondta Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány a szövetség honlapján.

A vb-t szeptember 3–6. között rendezik a portugáliai Montemor-O-Velhóban.

A felnőttek között is selejteznek

A paksiak számára nincs megállás, Pupp Noémi, Hodován Dávid, Kollár Kristóf és Vajda Bence mellett Koleszár Zoltán és Besenyei Ádám is részt vesz a most hétvégén zajló felnőtt gyorsasági magyar bajnokságon Szegeden, amely egyben világbajnoki válogató is. Az indulók között találni friss olimpiai bajnokokat és tokiói pontszerzőket is.

Borítóképünk: Opavszky Réka (hátul) három számban indul a vb-n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!