Női futsal

2021.08.29. 19:26

Nem engedték elvinni a kupát a tolnaiak

Otthon tartotta a serleget a 2F-Bau Tolna-Mözs a hazai rendezésű Thelena Kupán, melyen a mezőny legjobb játékosát is a klub adta.

Berg Sándor

2021.08.28 Tolna. Tolna-Mözs-Paksi SE futsal mérkőzés. Fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Hazai tornagyőzelemmel ért véget a XVIII. Thelena Kupa, melyen Reveland Zoltán együttesét csak megszorongatni tudták a riválisok, legyőzni nem. A felnőttkorúvá vált felkészülési tornát az előzetes tervekkel ellentétben körmérkőzéses rendszerben bonyolították le, miután a Budaörs csapata visszalépett a küzdelmektől. Ahogy az várható volt, kiváló és színvonalas találkozókból így sem volt hiány, születtek nagyarányú győzelmek és végletekig kiélezett csatákat is láthattak a nézők.

A házigazda a Paksi SE-t, a címvédő TFSE-t és az Újpest FC-t is magabiztosan győzte le. Az NB I-es bajnok Debrecen, a Miskolc és a klub korábbi vagy a jövőbeli kiválóságait (Buchmüller Petra, Domján Boglárka, Farkas Klaudia, Garay-Simon Boglárka, Kulcsár Panna, Máténé Hepp Andrea, Mecseki Ágnes, Szabóné Megyes Ágnes, Varga Adél) tömörítő Tolna-Mözsi FSE viszont szívós ellenfélnek mutatkozott, s megnehezítette az élvonalbeli együttes dolgát. Pontot azonban egyik sem tudott elcsenni tőle.

XVIII. Thelena Kupa, eredmények

Tolna-Mözsi FSE–2F-Bau Tolna-Mözs 0–1, Paksi SE–Testnevelési Egyetem SE 0–4, Debreceni EAC–Újpest FC 6–0, Tolna-Mözs–Paks 13–1, TMFSE–TFSE 0–1, Újpest–Miskolci Vénusz 1–5, TFSE–Tolna-Mözs 1–4, Paks–TMFSE 0–5, Miskolc–Debrecen 0–3, Újpest–Tolna-Mözs 0–4, Debrecen–TMFSE 5–1, Miskolc–Paks 3–0, Tolna-Mözs–Debrecen 1–0, TMFSE–Miskolc 1–2, TFSE–Újpest 7–0, Tolna-Mözs–Miskolc 1–0, Paks–Újpest 1–1, TFSE–Debrecen 1–3, Újpest–TMFSE 1–2, Debrecen–Paks 14–0, Miskolc–TFSE 1–3.

A végeredmény: 1. 2F-Bau Tolna-Mözs 18 (24–2), 2. Debreceni EAC 15 (31–3), 3. Testnevelési Egyetem SE 12 (17–8), 4. Miskolci Vénusz 9 (11–9), 5. Tolna-Mözsi Futsal SE 6 (9–10), 6. Újpest FC 1 (3–25), 7. Paksi SE 1 (2–40) ponttal.

Különdíjasok: A gólkirálynői címet a nyolc találatig jutó Horváth Viktória (DEAC) érdemelte ki. A torna legjobb játékosának Vámosi Georginát (2F-Bau Tolna-Mözs), a legjobb kapusnak Kulcsár Pannát (Tolna-Mözsi FSE) választották a szervezők, míg a legjobb hazai játékos címet Nagy Noémi vehette át.

Példamutató sportemberi magatartásáért a Tolna-Mözsi Futsal SE csapata különdíjban részesült.

Borítókép: Reveland Zoltán csapata biztosan nyert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!