Női kosárlabda

2021.09.20. 08:00

Erdélyben válhat valóra a KSC nagy álma

Harmadszor próbál meg feljutni a női Euroliga főtáblájára az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely egy poreci tornával hangolt a sepsiszentgyörgyi selejtezőre. Djokics Zseljko szerint az a legfontosabb, hogy higgyenek magukban.

Munkatársunktól

20210411 Szekszárd EURÓPA-KUPA NÉGYES DÖNTŐ, a harmadik helyért Atomerőmű KSC Szekszárd - Carolo Basket női kosárlabda mérkőzés. Az Atomerőmű KSC Szekszárd harmadik helyezett lett az 2021-es női kosárlabda Európa-kupán. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: Djokics Zseljko Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Az orosz Jenyiszej Krasznojarszkot legyőzte, az olasz Famila Schiótól és a Reyer Veneziától kikapott horvátországi túráján a KSC, amely kedden a török Kayserivel, szerdán pedig a házigazda Sepsivel meccsel. A minitorna győztese feljut az Euroliga főtáblájára, míg a másik két csapat az Európa-kupában folytathatja. Mindkét összecsapás magyar idő szerint 18 órakor kezdődik.

– Összességében elégedett vagyok, mert erős ellenfelekkel játszottunk, tanulságos volt a torna, sokat fejlődött és tanult a csapat ebből a három összecsapásból – mondta Djokics Zseljko vezetőedző a szekszárdi klub hivatalos internetes oldalán. – Ám ott egy másik oldal is, hiszen a bokaműtétje után visszatérő Studer Ágnesnél sokkal több játékpercre számítottunk. Az első meccsen tíz, aztán húsz percet bírt, végül nem játszott. Valahol kellemetlen, hogy az első számú irányítónk csak ennyit lehetett parketten, no meg az is, hogy Gereben Lívia egyáltalán nem tudott játszani.

– Annak viszont nagyon örülök, hogy aki egészséges, az bátran és jól játszik. A fő célunk a selejtezőben, hogy tudjuk a saját ritmusunkat és a saját szisztémánkat erőltetni, mert akkor tudunk dominálni még nálunk erősebb együttesek ellen, ezt láthattuk időnként Porecben is. A Kayseri szépen elbújt előlünk, hiszen míg a mi összes meccsünk látható volt, a törökök két felkészülési találkozójáról nem készült felvétel. Horváth Zsófia ragyogó egyéni videókat rakott össze a játékosaikról, egyelőre abból készülünk. A Sepsiről vannak felvételeink, de velük később foglalkozunk.

– A legfontosabb az lesz, hogy nagy önbizalommal játsszunk, hinni kell magunkban, mert tehetségesek vagyunk, és ha saját taktikánkat érvényesíteni tudjuk, bárkit megverhetünk!” – zárta a szakember, aki hatodik teljes idényét kezdi meg a tolnai megyeszékhely klubjánál.

A szekszárdiak először 2017-ben szerepeltek a legrangosabb európai sorozat selejtezőjében, de akkor a francia Montpellier erősebbnek bizonyult náluk, ahogy 2018-ban egy másik francia gárda, a Villeneuve d’Ascq jelentett végállomást Studer Ágnesék számára. Djokics Zseljko a lapunknak adott interjúiban sokszor emleget egy szerb közmondást: „Trecsá, szrecsá”, ami magyarul annyit tesz, hogy harmadjára szerencséd lesz. Mit mást is tegyünk ehhez hozzá: így legyen!

Borítóképünk: Djokics Zseljko azt mondja, ha érvényesítik a taktikájukat, bárkit megverhetnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!