labdarúgás

2021.09.16. 10:18

Gólokkal fizetne a DAC-nak a bizalomért Hahn János

Gólokkal hálálná meg a dunaszerdahelyi klub és szurkolóinak bizalmát Hahn János, aki biztató játékkal debütált a Slovan Bratislava elleni szlovák bajnoki rangadón.

Munkatársunktól

Forrás: MW-archívum

Fotó: Molnár Gyula

Kiváló teljesítménnyel mutatkozott be új csapatában Hahn János, aki csereként beállva sokat tehetett volna azért, hogy a DAC legyőzze hazai pályán legnagyobb riválisát, a Slovan Bratislavát. A paksi nevelésű csatár szinte első labdaérintésével gólt szerzett, ám a videóbíró les címén elvette azt, majd egy vitatott tizenegyest nem adtak meg számára a végül 1–1-re végződő rangadón (a dunaszerdahelyiek gólját Schäfer András szerezte).

– A leshelyzetnél futásban kaptam a labdát, és a helyzetbe kerülés mámora elvakította a józan ítélőképességemet. A tizenegyes szerintem egyértelmű szituáció volt: a labdát toltam el, a vendégjátékos pedig a lábamat találta el – emlékezett vissza a kulcspillanatokra a Paksi FC-től Dunaszerdahelyre igazoló támadó. – Akkor szálltam volna be igazán jól a meccsbe, ha sikerül betalálnom. Nagyon sajnálom, és nem is azt, hogy nem sikerült gólt lőnöm, hanem, hogy nem nyertük meg a mérkőzést. Egy nagyon jó iramú találkozó volt, igazi derbihangulattal. Sok helyzetet hozott a meccs, a vége felé már egyértelműen mi domináltunk. Azt gondolom, megérdemeltük volna – fogalmazott a felvidéki klub hivatalos honlapján Hahn János.

A 26 éves, háromszoros magyar válogatott támadó a világbajnoki selejtező miatti bajnoki szünetben írt alá új csapatához, melyhez két nappal a pozsonyiak elleni derbi előtt csatlakozott.

– Többen is meséltek az itteni közönségről, de nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyire fantasztikusak, és hogy ilyen jól fogadnak. A beállásom utáni fogadtatás egy olyan érzés volt, amilyet még nem nagyon tapasztaltam. A paksi szurkolók is szerettek, az én szívemhez is közel álltak, és úgy érzem, itt is befogadtak. Még csak egy találkozón léptem pályára, de már most tudom, hogy a bizalmat jó játékkal és gólokkal akarom meghálálni – folytatta Hahn, akit a két bajnokság közötti különbségről, illetve egyezésről is kérdeztek. – Egy mérkőzés alapján nem tudok számottevő különbségről beszámolni, nyilván egy rangadó más, mint a többi. Magas intenzitású összecsapás volt, de ennyiből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

A DAC hét forduló után a hatodik, még felsőházi helyen szerepel, hátránya hét pont az egy meccsel kevesebbet játszó, listavezető és egyben címvédő Slovannal szemben. Hahnék szombaton a Ruzomberok (Rózsahegy) vendégei lesznek.

Lapunk is ott volt a DAC–Slovan-rangadón, a meccsen készült képeket és a videókat IDE kattintva tekinthetik meg.

Borítókép: Hahn szinte első labdaérintésével gólt szerzett, ám a videóbíró les címén érvénytelenítette azt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!