Női kosárlabda NB I

2021.09.29. 10:35

Magassági fölényét érvényesítené a KSC

Hétközi fordulóval folytatódik az NB I.-es női kosárbajnokság: az Atomerőmű KSC Szekszárd ma este az ELTE BEAC Újbuda vendége lesz.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Remek győzelemmel indította a 2021/2022-es idényt Djokics Zseljko csapata, amely 53 pontos (!) különbséggel nyert az újonc BKG-Prima Szigetszentmiklós ellen. A szekszárdiak már az elején megalapozták fölényes győzelmüket, hiszen a hetedik percben már 17–0-ra vezettek, s a folytatásban a közönségüknek is játszottak. Minden tekintetben ellenfele fölé nőtt a KSC, amely 43 lepattanót kaparintott meg, szemben a BKG 22 gyűrűről lecsorgó labdájával, s amíg Studer Ágnesék 23 asszisztot osztottak ki egymásnak, addig a vendégek csupán 9 gólpasszt tudtak összehozni.

A vasárnapi meccs után sokat nem pihenhettek a szekszárdi játékosok, szerdán este már jön az újabb bajnoki fellépésük, mégpedig az ELTE BEAC Újbuda otthonában. Szerencsés a sorsolása a Szekszárdnak, hiszen ezeken a meccseken (a szombati riválist, a Vasas Akadémiát is ide sorolhatjuk) gyakorolhatják azokat a támadási és védekezési variációkat is, amiket majd jövő szerdán a klubtörténet első főtáblás Euroliga-meccsén, az olasz Reyer Venezia otthonában is szeretnének előhúzni a tarsolyból.

Az ELTE BEAC Újbudával nem is olyan régen megmérkőztek a kék-fehérek: a Sió Kupán 80–62-re nyertek Gereben Líviáék. A tizennyolc pontos különbség ellenére nem volt az egy könnyű menet, hiszen a BEAC az első fél­időben még 34–32-re vezetett is – a fordulás után azonban már nem volt kérdéses, hogy melyik csapat fog nyerni. Egy hasonló végeredménnyel alighanem most is kiegyeznének a szekszárdiak.

– Fontos volt az Euroliga-selejtezőtorna után, hogy miként tudunk visszarázódni a magyar bajnokságba, de szerencsére sikerült jó játékkal legyőznünk a szigetszentmiklósiakat – mondta Bálint Réka. – Az volt a célunk, hogy hatvan pont alatt tartsuk riválisunkat, ami sikerült is, támadásban pedig rendre megtaláltuk az üres helyzeteket. A BEAC egy tehetséges játékosokkal teletűzdelt, évről évre fejlődő csapat, ráadásul Barnai Judit kiválásával (a center bokasérülést szenvedett – a szerk.) alacsony szerkezetben, pörgősebb kosárlabdát fognak játszani. Ki kell használnunk a magassági fölényünket, agresszív játékkal kell előrukkolnunk, és nem hagyhatjuk, hogy levegőhöz jussanak – zárta a magasbedobó, aki 13 ponttal zárt a nyitányon.

Női NB I., a 3. fordulóban

ELTE BEAC Újbuda–Atomerőmű KSC Szekszárd.

Szerda, 18.30 óra. Budapest, Gabányi László Sportcsarnok. Vezeti: Cziffra Cs., Sörlei A., Rózsavölgyi A.

A találkozót csak védettségi kártya és személyi igazolvány együttes felmutatásával lehet megtekinteni.

Borítóképünkön: Bálint Réka (a labdával) örül, hogy sikerült visszarázódniuk a magyar bajnokságba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!