labdarúgás

2021.09.13. 14:35

Majdnem mennybe ment a debütáló Hahn János

Pár centin múlott, hogy álomszerűre sikeredjen Hahn János bemutatkozása a dunaszerdahelyi DAC csapatában. A paksi nevelésű csatár remekül futballozott a Slovan elleni rangadón.

Rónai Gábor, Molnár Gyula

Fotó: Molnár Gyula

Harminckét perc jutott Hahn Jánosnak új csapata, a DAC színeiben a Slovan elleni rangadón, de ennyi idő is elég volt a 26 éves csatárnak, hogy belopja magát a dunaszerdahelyi szurkolók szívébe. Harmadik labdaérintéséből lesgólt lőtt (nagyon-nagyon ki kellett kockáznunk a jelenetet, hogy tényleg annak lássuk!), aztán tizenkét méterről célozta meg a bal felsőt (csak keveset tévedett), majd pedig közelről fejelt (jó fél méterrel a jobb sarok fölé).

A meccs végén megint az NB I legutóbbi idényének gólkirálya volt a főszereplő, de buktatása után hosszas videózást követően nem ítélt tizenegyest a játékvezető.

Igazi derbi volt a vasárnap esti, hosszú idő után tért vissza ilyen nagy létszámmal a lelátóra a B-közép, s hosszú idő után kúszott hétezer fölé a MOL Aréna nézőszáma – ami így is idei csúcs a szlovák Fortuna Ligában.

Hahnért édesanyja is a lelátón szorított, s a lefújás után büszkén, mosolyogva nézte ahogy „kisfiával” pacsizik a messze földön híres DAC-tábor. De kedvencük miatt rajta kívül is sokan útra keltek Paksról, akadt aki PFC-mezben, és frissen vett DAC-sállal a nyakában ünnepelt.

Volt is mit, mert Schäfer András óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe – a meccs előtt az elmúlt hónap góljáért kapott különdíjat, a vasárnapival pedig talán már a szeptember havit is elnyerte...

Különösen a második félidőben nagyon jól futballozott a DAC, s de jó leírni, két magyar válogatott futballista húzta a szerdahelyi szekeret. Schäfer a csodás gólja mellett rengeteg labdát begyűjtött, Hahn pedig kettő, de olykor három védőt is lekötött.

Németh Antal, a hazaiak szakvezetője a meccs utáni sajtótájékoztatón Hahn kapcsán úgy fogalmazott, hogy idő kell neki, amíg megismeri a társait, de így is hozzá tudott tenni új csapata játékához.

„Nagy kedvenc lesz a János, ebben biztos vagyok, s hamar jönni fog az első gólja is. Sokat nyertünk ezzel a fiúval” – mondta társának egy idősebb drukker, a meccs után, már a stadionból kifelé jövet.

És akkor még Szendrei Ákosról nem is beszéltünk, aki láthatóan meghatódva üldögélt a kispadon. Sokszor körbenézett a lelátókon, s ilyenkor vélhetően azt nyugtázta, igazi mesébe csöppentek bele a paksi társával.

Csak rajtuk múlik, hogy ezt a mesét meddig írják tovább a paksi fiúk – Hahn mindenesetre megtette az első lépést, s talán nem kell olyan sokat várni arra sem, hogy Szendrei Ákos is megtehesse.

Fortuna Liga, 7. forduló

FC DAC 1904 Dunaszerdahely–SK Slovan Bratislava 1–1 (0–0)

MOL Aréna, 7144 néző. V: Ocenás (Hancko, Polácek).

DAC: Jedlicka – Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis – Andzouana (Verlinden, 89.), Schäfer, Dimun, Ciganiks (Hahn, 58.) – Lamkel Zé, Sharani (Krstovic, 73.).

Slovan: Chovan – Pauschek, Kashia, Bozikov, De Marco (Lichy, 93.) – Kankava, De Kamps (Rabiu, 64.) – Cavric (Drazic, 84.), Green (Mráz, 64.), Zmrhal – Henty (Da Silva, 84.).

Góllövők: Schäfer a 72., illetve Zmrhal a 74. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!