Labdarúgás

2021.09.05. 17:48

Szendrei Ákos is Dunaszerdahelyre igazolt

B. S.

Fotó: Molnár Gyula

Hahn Jánost „követve” a dunaszerdahelyi DAC együttesében folytatja pályafutását a paksi nevelésű Szendrei Ákos, adta hírül a két klub. A szlovák élvonalban szereplő felvidéki egylet ötéves szerződést között a magyar utánpótlás-válogatott támadóval.

„Nagyon sajnálom, hogy távozom Paksról, hiszen igazi paksi gyerek vagyok. Nagyon szeretem ezt a várost és a klubot is, szinte minden ide köt. Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy idehaza sikerült NB I-es játékossá válnom, itt mutatkozhattam be az első osztályban. Mindent köszönök az összes utánpótlás-, illetve felnőtt edzőmnek. Természetesen egyszer szeretnék majd vissza-, hazatérni” – nyilatkozta az OTP Bank Ligában tizenegy bajnokin két gólt jegyző Szendrei a paksi egyesület honlapján.

– Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy sikerült a DAC-hoz igazolnom, hiszen a csapat kiváló szurkolótáborral rendelkezik, a mérkőzéseken pedig rendre remek a hangulat, ráadásul a körülmények is kivételesek – fogalmazott új klubjának adott első nyilatkozatában a 18 éves támadó. – Nagyon várom már, hogy jövő hét szerdától az új együttesemmel készülhessek. Szeretnék minél több játéklehetőséget kapni, kiharcolni a helyem a kezdőcsapatban, folyamatosan fejlődni és sikereket elérni a gárdával. A nemzetközi kupaporondon is meg akarom magam mutatni a sárga-kék színekben.

Szendrei Ákos (a labdával) öt évre írt alá a DAC-hoz
Fotó: Molnár Gyula

„Ákos játékjogaiért még Hahn János átigazolása előtt keresett meg a DAC sportigazgatója. Az opciót jeleztük fiatal játékosunknak, aki kérte, hadd próbálhassa meg ezt a lehetőséget, így a klub hozzájárult a döntéséhez. Ákos komoly tehetség, jelenleg is az U19-es válogatott tagja, nemzetközi karrierjéhez ez egy remek sansz, kívánjuk neki, hogy sikerüljön. Természetesen, mint minden paksi játékosunkat, őt is bármikor szeretettel várjuk haza” – így Haraszti Zsolt, a paksiak ügyvezetője a transzferrel kapcsolatban.

Szendrei Ákos értékét 150 ezer euróra becsüli a Transfermarkt, de az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra a felek. A támadó a dunaszerdahelyi gárdában is együtt készülhet a szintén paksi nevelésű Hahn Jánossal, aki pénteken írt alá új klubjához.

A DAC vasárnap 17 órakor a pozsonyi Slovan Bratislavát fogadja a Fortuna Liga hetedik fordulójában.

Borítóképünkön: Szendrei Ákos sárga-kékre cseréli a paksiak zöld-fehér szerelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!