kosárlabda

2021.09.25. 16:58

Újabb rangadó vár az Atomra a szekszárdi sportcsarnokban

Rónai Gábor

2021.09.22 Szekszárd. Atomerőmű SE- Alba Fehérvár NB I-es kosárlabda. Fotó: MAkovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Végletekig kiélezett, izgalmas meccsel nyitotta a 2021/2022-es idényt az Atomerőmű SE férficsapata. A paksiak hosszabbítás után 106–104-re kikaptak ugyan az Alba Fehérvártól, de ugyanúgy benne volt a Szekszárdon lejátszott meccsben a piros-kékek sikere is.

A négyszeres bajnok játéka azonban még mindig hullámzó – ami érthető is, hiszen nyáron egy teljesen új csapatot kellett építeniük –, s a hullámzásból most az Alba jött ki jobban. Kovács Ákos kezében azonban ott volt a győzelmet érő labda, ám az irányító nem jól célzott.

A paksiaknál több jó teljesítmény is akadt, de közülük is kiemelkedett Kendrick Brown játéka, aki 28 pontja mellé 9 gólpasszt is kiosztott, sőt 3 lepattanót is lekapott.

„Nem csak az Albának, hanem saját csapatomnak is gratulálnom kell. Remekül forgattuk a labdát, úgy gondolom, jól játszottunk a nyitómérkőzésen. Azt is látni kell azonban, hogy még idő kell ahhoz, hogy összeálljunk, de jó úton haladunk, az látszik” – mondta az amerikai irányító.

Brown jó játékára vasárnap a Szolnoki Olajbányász ellen is szükség lesz. A Magyar Kupa-bronzérmes egy igencsak kicentizett győzelemmel kezdett otthon a bajnoki bronzérmes Szeged ellen (77–76), ám a nyári edzőmeccsek alapján nincs miért félnie a Paksnak.

A Morgen Fedinánd-emléktornán 72–62-re az ASE nyert, a légiósok közül Brown, Lovro Buljevic és Cleveland Melvin is ott volt már a parketten. Azóta megérkezett Mislav Brzoja, aki szintén remekelt az Alba ellen, 18 pontot, 7 lepattanót és 5 gólpasszt íratott a statisztikai lapjára.

És akkor Brano Djukanovics­ról még nem is beszéltünk, akár a szerb kisember is lehet a mérleg nyelve a vasárnap esti összecsapásnak, amelyet – ahogy az év végéig valamennyi hazai meccset – a szekszárdi városi sportcsarnokban játszanak.

Férfi NB I, a 2. forduló

Atomerőmű SE–Szolnoki Olajbányász, Szekszárd, vasárnap, 19.30 óra. Vezeti: Cziffra Cs., Török R., Nyilas I.

A találkozót a járványügyi szabályoknak megfelelően csak védettségi kártya és személyi igazolvány együttes felmutatásával lehet látogatni.

Borítóképen: Ken Brown (a labdával) nagyszerűen játszott a rajton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!