Női kosárlabda

2021.09.23. 18:20

Valóra vált a nagy álmuk: Euroligába jutottak a szekszárdiak

Harmadik nekifutásra sikerült, az Atomerőmű KSC Szekszárd feljutott a női Euroliga főtáblájára. Djokics Zseljko vezetőedző szerint hatéves munka gyümölcse ért be Erdélyben.

Rónai Gábor

Forrás: FIBA Basketball

Nagy volt az öröm tegnap este a Sepsi Arénában – a KSC-játékosok örömtáncot lejtettek a parketten, Djokics Zseljko vezetőedző Szabó Gergő ügyvezető-elnök és Szabó Noémi szakmai igazgató egymást ölelgette. Potyogtak a könnyek, aztán előkerültek a pezsgősüvegek, s folyt a finomabbnál finomabb nedű.

Nagy utat tett meg az Atomerőmű KSC az Euroliga-főtáblájáig. Djokics Zseljko vezetőedző szerint hat év munkája van a sikerben.

„Elérzékenyültem, mert hat éve azért dolgozunk Szekszárdon, amit most elértünk – mondta a vajdasági szakember, örömkönnyekkel a szemében. – Fiatal játékosaimnak óriási fejlődési lehetőség lesz az euroligás szereplés. Minden korábbi stábtagnak és játékosnak meg kell köszönjem a segítségét, mert ők is részesei voltak annak, hogy harmadikra sikerült. Nekem is nagy boldogság a csoportkörbe kerülés, mert tizenegy éve volt legutóbb, hogy ebben a sorozatban irányíthattam csapatot” – tette hozzá. Akkor a PEAC-Péccsel szerepelt a legrangosabb sorozatban, most pedig második magyar klubként az Atomerőmű KSC Szekszárddal lépett be az álmok kapuján.

Nem véletlenül hajtogatta Djokics sokszor az ismert szerb közmondást. Trecsá, szrecsá, azaz harmadjára szerencséd lesz.

Így is lett! A szekszárdiaknak 2017-ben még nagy falat volt a Lattes Montpellier, 2018-ban pedig a Villeneuve d’Ascq jelentett leküzdhetetlen akadályt. Most, Sepsiszentgyörgyön azonban senki sem állíthatta meg a KSC-t. A török Kayseri keddi 80–70-es legyőzése után a házigazda Sepsi SIC ellen is sikerült nyerni: az 54–54-gyel záruló rendes játékidőt követően a hosszabbításban kerekedtek ellenfelük fölé Studerék.

Szurkolók fogadták az Erdélyből hazaérkező csapatot a városi sportcsarnok előtt (Fotó: M. D.)

Az álmodozást október 6-án, Velencében folytathatja a KSC, amely az Euroliga A-csoportjában a Reyer Venezia ellen kezdi meg az elitliga küzdelmeit, hogy aztán olyan csapatokkal meccseljen a folytatásban, mint az orosz MBA Moszkva és UGMK Jekatyerinburg, a francia Lattes Montpellier, a lett TTT Riga, a cseh ZVVZ USK Praha és a spanyol Perfumerías Avenida Salamanca.

„Rettenetesen izgult mindkét csapat a nagy tét miatt, ez meglátszott a játékon, sok hiba volt – fogalmazott Studer Ágnes, aki a hosszabbítás egyik hőse volt. – Egyszer sikerült ellépnünk tíz ponttal, ám utána pár perc múlva már hátrányban voltunk. Emlékezetes meccs volt, noha nem játszottam én sem jól, arra koncentráltam, hogy ha a túlórában rám jön ki a figura, akkor be tudjam dobni. Jó volt itt Erdélyben, nagyszerű volt a közönség is” – zárta.

Emlékeztető, Euroliga-selejtező.

Atomerőmű KSC Szekszárd–ACS Sepsi SIC 63–56 (13–16, 18–14, 12–7, 11–17, 9–2).

A legjobb szekszárdi dobók: Goree 15/3, Krnjics 12, Milics 9/3, Friskovec 8/6, Studer Á. 7, Gereben 6.

Borítóképünkön: Óriási volt a boldogság, a szekszárdi játékosok, stábtagok és vezetők nagy ünneplésbe kezdtek a lefújás után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!