Labdarúgás

2021.09.06. 22:14

Vezéráldozatokkal járt a Szekszárd számára a bajnoki siker

Micskó Márk nem igazán tudott örülni csapata Kelen elleni győzelmének, pedig nagy diadalt aratott a Szekszárdi UFC NB II-es gárdája. A vendégcsapat az előző szezonban még az NB I-es bajnokságban acélosodott, így esélyesként érkezett a tolnai megyeszékhelyre, ám a szekszárdi lányok sokadszorra bizonyítják, hogy bárkit képesek legyőzni.

R. G.

20210905_Labdarugás_Szekszárd_Női foci NB II-es bajnokság: Szekszárdi UFC-Kelen _Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

A sárga-feketék már a 20. másodpercben ziccert hibáztak, aztán a 2. percben egy ütközés után sajnos Nagy-Cseke Edina bokasérülést szenvedett, így le kellett cserélni.

A szekszárdiak remekül játszottak, sorra dolgozták ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket, de a vezető gólig a 24. percig várni kellett. Kágyi Rebeka góljának azonban nem sokáig örülhettek, hiszen a Kelen két perc múlva szabadrúgásból egyenlített. Szerencsére újabb két perc elteltével ismét Kágyi Rebeka szerzett gólt, így vezetéssel vonulhattak pihenőre a hazaiak.

A második félidőben többet támadott a vendégcsapat, olykor be is szorult az UFC, de a nagy ziccereket megint csak a hazaiak hagyták ki. A 75. perben jött az újabb sokkoló történés: Fonyódi Kata súlyos kézsérülést szenvedett. A játékos olyan rosszul ért talajt egy felugrás után, hogy eltörött a csuklója, amit még vasárnap este meg is operáltak.

A szekszárdiak végül még egyszer betaláltak, így meglepetésre, de teljesen megérdemelten győztek.

Hétfőn jött a hír, miszerint Nagy-Cseke Edina lábszárcsont-törést szenvedett, és legalább három hónapot ki kell hagynia. Fonyódi Kata hat hét múlva csatlakozhat legjobb esetben csapatához.

NB II, Nyugati csoport, a 2. fordulóban.

Szekszárdi UFC–Kelen SC 3–1 (2–1).

Szekszárd, 150 néző. V.: Rosta K. (Balogh B., Kovács A.).

Szekszárd: Kerekes B. – Csóka, Fonyódi (Kövesdi, 75.), Acsádi P., Dombi K. – Kovács Zs., Schell, Kiss G., Vári V. – Kágyi, Nagy-Cseke E. (Sajabó, 6.). Edző: Micskó Márk.

Gólszerzők: Kágyi (24., 28., 94.), illetve Barkóczi (26.).

„Büszke vagyok a lányokra, hiszen nagyot küzdöttek a győzelemért. A sérültjeinknek sok erőt kívánok a gyógyuláshoz, várjuk vissza őket” – mondta Micskó Márk.

A 14–1-es gólaránnyal álló szekszárdiak a 16–0-val éllovas MOL Fehérvár FC mögött a második helyen állnak a tabellán. Az UFC a 3. fordulóban, vasárnap 16 órától a szintén két győzelemmel rajtoló Budaörs vendége lesz.

Borítóképünkön: Kágyi Árvácska Rebeka (középen) triplázott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!