sakk

2021.10.20. 20:07

Paksi siker született a Fehér József-emlékversenyen

Fehér József emlékére szerveztek sakkversenyt a hétvégén Gyönkön, melyen a paksi Tancsa Tamás százszázalékos teljesítménnyel győzedelmeskedett.

Tolnai Népújság

Fotó: Beküldött kép

A Fehér család és a Tolna Megyei Sakkszövetség sakkos nappal emlékezett a kiváló pedagógusra, sakkoktatóra, játékosra és csapatvezetőre, Fehér Józsefre halálának 10. évfordulója alkalmával.

A Tolnai Lajos Gimnázium – hosszú idő után – ismét sakkórák ketyegésétől volt „hangos”. Jó volt játszani azon falak között, ami egykor neves, nemzetközi versenyeknek, s a rangos Hegyhát Kupának adott otthont.

Az emlékversenyre huszonnyolc fő nevezett. A kilencfordulós, svájci rendszerű, rapid tornán szekszárdi, decsi, tamási, bonyhádi, bátaszéki és paksi játékosok mellett Komlóról és Pécsről is érkeztek versenyzők. Straubinger Dániel (FIDE mester) személyében pedig egy címviselő is harcba szállt.

Az első alkalommal kiírt kupa a fiatal Tancsa Tamás és Straubinger Dániel csatáját hozta, őket még megközelíteni se tudták a többiek, hiába volt sok rutinos sakkozó a mezőnyben. A két fiatal titán párharcából az ASE ifjonca jött ki jobban, így százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a kupát! Straubinger mögött a harmadik helyre pedig remek játékkal Balázs Imre állhatott fel.

Tancsa Tamás hibátlan mérleggel végzett az élen Fotó: Beküldött kép

Az ebédszünetben Fehér József sírjához sétáltak fel a sakkozók és koszorú elhelyezésével adóztak a néhai kiváló sporttárs, barát emléke előtt.

Az I. Fehér József-emlékverseny végeredménye: 1. Tancsa Tamás (ASE Paks) 9 pont, 2. Straubinger Dániel (Viadukt Biatorbágy) 8 pont, 3. Balázs Imre (Decs 1990 SE) 6 pont, 4. Csiszár Viktória (Komlói Bányász) 6 pont, 5. dr. Papp Csaba (Decs 1990 SE) 5,5 pont, 6. Szuhai Balázs (Decs 1990 SE) 5,5 pont. Különdíjasok. A legjobb 14 év alatti: 1. Pásti Zsombor, 2. B. Garai Lehel. A legjobb (nem díjas) ifjúsági játékos: Pásti Anna. A legjobb szenior játékos: Szuhai Balázs. A verseny legidősebb játékosa: id. Fáth József. A legjobb Gyönkön nevelkedett játékos: ifj. Figler János.

Az emlékverseny mellett Rozsnyay Mátyás Gyermekverseny is zajlott két csoportban, összesen huszonkét játékossal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!