Női futsal

2021.10.25. 16:00

Tolna megyeiek is kivették részüket a válogatott sikeréből

TN

Legyőzte a hollandokat, így a selejtezőt megnyerő oroszok mögött a második helyen végzett az Európa-bajnokság minszki minitornáján a magyar női futsal válogatott.

Frank Tamás szövetségi kapitány együttesében négy megyei kötődésű játékos is ott volt: a Tolnán játszó Szalkai Kitti és Vámosi Georgina, a Szekszárdi UFC NB II-es nagypályás csapatában szereplő Kiss Gabriella, illetve a Tolnán nevelkedett Varga Adél. Ha ehhez hozzávesszük, hogy korábban Frank Tamás is dolgozott Tolnán, akkor elmondhatjuk, alaposan kivette a részét a sikerekből a megye.

A magyar csapat Hollandia elleni 3–1-es sikeréhez Csepregi Gabriella, Horváth Viktória és Varga Adél járult hozzá góllal. A mieink korábban 4–3-ra verték a vendéglátó fehéroroszokat, az oroszoktól pedig 2–0-s vereséget szenvedtek. „A második hely megszerzését is bravúrnak tartom, hiszen hosszú kihagyás után állt össze a csapat, és nagyon rövid felkészülési idő állt rendelkezésünkre a torna előtt” – mondta Frank Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!