kosárlabda

2021.11.03. 07:20

Újítani tudott a BKSE a Győr ellen

 A harmadik negyed kiváló játékával fordította és nyerte meg a Győr elleni bajnoki mérkőzését az Atomerőmű KSE Bonyhád a férfi NB I/B Zöld csoportjában.

T. N.

Fotó: Máté Réka

Az ötödik percben Szalai Milán közeli dobásával szerezte meg első pontjait a völgységi gárda (2–7), a fiatal játékos újabb sikeres kísérleteivel pedig a második játékrész elején először vezetett a BKSE (18–16). Ekkor az irányító-hátvéd már tizenkét pontnál járt, s ő tartotta a többiekben is a lelket, amikor hátrányban vonultak nagyszünetre.

A harmadik negyedet 10–2-vel kezdte a Bonyhád – ebből hetet Szalai vállalt magára –, amivel utolérte ellenfelét (38–38). A játékrész végéig fokozatosan építették ki előnyüket a völgységiek, akiknek az utolsó felvonásban már tíz pont fölötti volt az előnyük.

„Gratulálok a csapatnak, egy rendkívül gyenge félidő után sikerült változtatnunk és más felfogással lehozni a második játékrészt, ami lélekta­nilag fontos a későbbiekre nézve! Nem szoktam az egyéneket kiemelni, de ezúttal kivételt szeretnék tenni. Szalai Milán egy nehéz év után játszott ismét egy olyan extrát, ami nagyon kellett a győzelmünkhöz” – fogalmazott a bonyhádiak vezetőedzője.

NB I/B, Zöld csoport, 6. forduló.

Atomerőmű KSE Bonyhád–Széchenyi Egyetem Győri KC 68–67 (12–14, 16–22, 27–13, 13–18).

Bonyhád, V.: Jurák, Földi, Gruber.

Bonyhád: Frank 2, Pajor 3/3, Karosi 4, Csizmadia A. 5, Tömösváry 1. Csere: Szalai M. 26/9, Baki 14, Orgona 8, Heimann 5/3. Vezetőedző: Morgen Frigyes.

A Győr legjobb dobói: Kámán B. 21/6, Lógár 13.

A Bonyhád szombaton Hódmezővásárhelyen játszik.

Címkék#BKSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!