labdarúgás

2021.12.05. 19:09

Disznótorral búcsúztak el az évtől a majosi focisták

Disznóvágással búcsúztatták el az évet a majosi futballklubnál. Volt minden, mi szem-szájnak ingere, fogyott a kolbász, a hurka, a sör, a bor, a pálinka.

Rónai Gábor

2021.12.04 Majos. A majosi focicsapat a Majos SE (megye I-es) megtartotta évadzárójukat a focipályán. Ennek alkalmából disznővágást tartottak. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Nagyon finom lett a majosi futballisták által betöltött kolbász és hurka – ezt mi is megállapíthattuk szombaton, a futballcsapat évzáró disznóvágásán.

Sánta Áron elnökségi tag remek érzékkel ízesítette, fűszerezte meg a betöltendőt, miután a száznegyven kilós sertés feldolgozásából is alaposan kivette a részét.

Estére el is fogyott az összes kolbász, az összes hurka, és az összes pecsenye, de jól fogyott a sör, a bor, és az elmaradhatatlan jófajta pálinka is.

Fábián Béla, a klub elnöke elégedett mosollyal figyelte, ahogy a futballisták kiveszik a részüket a munkából – jó kis közösség jött össze Majoson, amely nemcsak a pályán, hanem azon kívül is összetart.

A száznegyven kilós hízót az elnök fia, István ajánlotta fel, s még a reggeli szúrást is magára vállalta.

A többi feladat viszont a futballistákra hárult – dicséretükre legyen mondva, ebben is megállták a helyüket.

Kardos Ernő vezetőedző és segítője, jóbarátja Gyánó Szabolcs remek munkát végez, de azt már akkor sejteni lehetett, hogy így lesz, amikor a korábbi pécsi és ferencvárosi kedvenc tavasszal Tihanyvári Lászlótól átvette az akkor még NB III-as gárda irányítását.

A tizennégy megszerzett pont felét már Kardossal gyűjtötte be a Majosi SE, amely a megye egyben most az élről megy téli pihenőre.

− Nagyon szeretnénk megnyerni a bajnoki címet, mert az a célunk, hogy mielőbb visszakerüljünk az NB III-ba – mondta a majosi focistaként visszavonuló Gyánó Szabolcs, aki nyáron csatlakozott a szakmai stábhoz, sőt pár percre még a csukát is újra felhúzta a szezonban.

A szekszárdiak elleni múlt szerdai találkozón ő is ott volt a pályán a hajrában, amikor Pál Márton megszerezte a győzelmet és vele az első helyet jelentő találatot.

A disznóvágásra meginvitált Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is elismeréssel beszélt a majosi futballcsapat őszi bajnoki szerepléséről, és arról a munkáról, amelynek köszönhetően az elmúlt években teljesen megújulhatott a helyi sporttelep.

Az ifjúsági és serdülő csapat tagjai már régen hazamentek, amikor a legkitartóbb felnőttek éjfél tájban becsukták maguk mögött az ajtót.

Tényleg jó kis csapatot alkotnak – a pályán és azon kívül egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!